Cordyline, eleganta in culori delicate

Cordyline (Cordiline) are multe denumiri populare – Planta norocului, Planta ti, Dracaena rosie. Frunzele verzi au de obicei nuante sau stropi roz sau rosii.

Speciile de Cordyline au nevoie vara de temperaturi medii de 22–25 grade. Iarna e de preferat sa fie tinute in spatii mai racoroase, dar nu la temperaturi mai mici de 10 grade.

cordyline 2

Ingrijirea florilor. O Cordyline nu e greu de crescut. Planta are nevoie de lumina multa, dar nu de soare direct. Solicita de asemenea umiditate atmosferica destul de ridicata, e indicat sa pulverizati plantele. La fel si la nivelul solului. Udati moderat, dar constant. Vara, daca aerul este uscat frunzele devin maroniisi se usuca. In privinta substratului, acesta trebuie sa fie fertil, bogat in humus, bine drenat.

Speciile de Cordyline se inmultesc la fel ca si Dracaena si Yucca prin seminte, separarea lastarilor, butasi sau marcotaj aerian. Toate aceste metode de Inmultire se practica primavara devreme, in februarie – martie. Inradacinarea butasilor este destul de dificila, ei trebuie tratati cu un stimulent rizogen inainte de a fi plantati. 

Primavara devreme se inlocuieste o parte din substratul de la suprafata cu un amestec compus din parti egale de turba si mranita. O data la 2–3 ani, plantele se transplanteaza in amestec de pamant proaspat. Ghiveciul se schimba atunci cand radacinile se inmultesc si ies prin gaurile descurgere ale recipientului.

Pentru a avea o planta sanatoasa si bine dezvoltata nu uitati sa ii aplecati si ingrasamintele de care are nevoie, pentru plante cu frunze verzi. Fertilizati de doua ori pe luna de la inceputul primaverii pana la mijlocul toamnei.

Cititi si Cum inmultiti Yucca, planta acre ajunge si la 10 m inaltime

cordyline

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 

V-ar putea interesa si:

Cele mai potrivite plante pentru terase si balcoane

Cele mai otravitoare flori

Alocasia, planta cu frunze ca sageata


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.