Cum inmultiti Yucca, planta care ajunge la 10 metri inaltime

Yucca este unul dintre arbustii care, cu o ingrijire corespunzatoare, chiar si in ghiveci poate depasi 2-3 metri. In zonele de origine Yucca depaseste insa 10 metri.
In zonele de origine, Yucca face si flori, in ghivece foarte rar. Florile sunt campanulate, colorate în alb–crem, grupate în inflorescente lungi de pana la un metru. Deloc greu de crescut, Yucca prefera temperaturi ridicate vara si mai racoroase, de 10-12 grade, iarna.

yucca

Ingrijirea florilor. Are nevoie de multa lumina in tot timpul anului, suportand bine soarele direct chiar si in timpul verii. Udatul se face moderat in perioada calda a anului si foarte rar, doar atat cat sa nu se usuce de tot substratul, iarna. Atentie! Daca iarna tineti planta la temperaturi normale, trebuie udata corespunzator. Yucca prefera o umiditate atmosferica ridicata, dar se adapteaza bine si in spatiile cu aer mai uscat. Primavara, la interval de 2–3 ani, se schimba pamantul si ghiveciul cu unul mai mare.

yucca
Yucca se inmulteste prin butasi. Pot fi fie fragmente de tulpina, fie butasi de varf de lastari.
Bucatile de tulpina inradacineaza dupa 4-5 saptamani. Uneori lastarii apar inainte chiar de aparitia radacinilor. Trebuie insa sa asigurati butasilor o umiditate mare, 90-95 %.
Plantele pot fi produse si fara tulpina, caz in care inmultirea se face prin butasi de varf de lastari cu o mica portiune din tulpina. Butasilor li se elimina o parte din frunze pentru a reduce transpiratia, iar restul frunzelor se ruleaza si se leaga, din acelasi motiv. Inradacineaza tot in 4-5 saptamani.

V-ar putea interesa si:

Cele mai potrivite plante pentru terase si balcoane

Clasificarea plantelor in functie de lumina

Cordyline, eleganta in culori delicate


 

 

Dracaena fragans, armonie in verde si lime

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *