Narcisele, una mai frumoasa ca alta

Narcisele (Narcissus) reprezinta un gen cu peste 30 specii. Isi au originile in Europa de Vest si Centrala si bazinul Marii Mediterane.

Specialistii grupeaza narcisele dupa mai multe criterii, cel mai comun fiind numarul de flori de pe tije. Astfel, se deosebesc specii cu o singura floare in varful tijei florale si specii cu mai multe flori pe tija. 

narcisus poeticus

Ingrijirea florilor. Narcissus poeticus este narcisa clasica, cea pe care o cunoasteti toti. Are o floare usor pendenta, puternic parfumata. Coronula e mica, in forma de guleras. La fel ca toate speciile de narcisa, infloreste in martie-aprilie.

Narcissus pseudonarcissus

Cea mai des intalnita este Narcisa trompeta (Narcissus pseudonarcissus) care are flori usor parfumate, cu coronula mare, tubuloasa, asemanatoare unei trompete, de unde si denumirea. Petalele au marginile ondulate si sunt colorate in alb, crem sau galben. Infloresc in martie – aprilie si incanta privirea si simturile.

narcissus incomparabis

Narcissus incomparabilis sunt intens parfumate. Au tija florala mai inalta decat Narcisele trompeta. Sunt colorate in alb, crem, galben, cu coronula galbena, alba, roz sau chiar rosie. Infloreste tot in perioada martie – aprilie. 

Narcissus tazetta

Narcissus tazetta este de doua ori mai inalta decat Narcissus jonquilla. Tijele floraleau in varf pana la 12 flori puternic parfumate, albe, crem, galbui sau portocali, simple sau duble. Infloresc in martie – aprilie.

Narcissus jonquilla

Narcissus jonquilla are flori mici, galben–aurii, foarte parfumate, grupate cate 2–4 in varful unei tijei florale inalte de 20 cm.

V-ar putea interesa si:

Zambila, bijuteria gradinii de primavara

De ce nu infloreste Amaryllisul

Cum trebuie sa arate bulbii ca sa infloreasca

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Cat de importanta e temperatura pentru Lalele

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.