Floarea de ceara (Hoya) pune conditii ca sa infloreasca

Floarea de ceara (Hoya carnosa) este o planta cataratoare cu flori, usor de crescut. Are tulpini viguroase, care pot ajunge si la 4 metri si jumatate. Ele se incolacesc si trebuie dirijate pe sarme sau pe un baston cu muschi. Nu va impacientati daca tulpinile care apar sunt la incet golase. Frunzele apar un pic mai tarziu.

Florile sunt albe, in forma de stea, cu centrul rosu sau roz si au un parfum suav. Ele sunt grupate intr-o inflorescenta. Hoya infloreste de la sfarsitul primaverii pana la inceputul toamnei. Florile secreta picaturi dulci.

hoya

Frunzele sunt lucioase, carnoase si verzi sau patate cu galben la varianta variegata.

Se intampla deseori ca Hoya sa refuze sa infloreasca ani la rand. Trebuie sa stiti ca exista cateva interdictii la cresterea acestei plante: nu deranjati planta cand are boboci, nu rupeti florile moarte, contrar cerintelor majoritatii plantelor, si nu rasaditi decat daca este absolut necesar. Plantei nu ii place deloc sa ii fie deranjate radacinile.

hoya

Ingrijirea florilor. Iarna scadeti temperatura in care tineti planta, dar nu la mai putin de 10 grade. Floarea de ceara are nevoie de multa lumina. Putin soare direct este benefic plantei.

Udati din belsug in perioada de crestere, din primavara pana toamna. Substratul trebuie mentinut in permanenta reavan. Iarna se uda moderat odata cu scaderea temperaturii abientale. Substratul in care se simte cel mai bine este format din pamant de padure, turba si nisip in parti egale.

Pulverizati plantele cu regularitate pentru a mentine un nivel ridicat la umiditatii. Nu pulverizati frunzele cand planta este inflorita.

Fertlizati cu un ingrasamant pentru plante cu flori din aprilie pana in septembrie.

 

V-ar putea interesa si:

Pachystachys – o frumoasa planta de apartament ca un spic de grau

Cum se ingrijeste Clorophytum sau Voalul miresei

Reguli de baza pentru ca Violeta de Parma sa infloresca


 

Florile de Cymbidium dureaza si 3 luni

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.