Cate beneficii are Planta paianjen (Voalul miresei sau Chlorophytum)!

plante recomandate de NASA

Planta paianjen sau Chlorophytum (Voalul miresei) e mai mult decat o planta care arata bine in casa sau pe terasa. Daca alegeti sa o cresteti in apropierea voastra va aduce un plus de confort in locuinte.

Ingrijirea florilor. Plantele paianjen pot imbunatati calitatea aerului, pot produce un aport suplimentar de oxigen si pot reduce particulele toxice din aer.

chlorophytum

Daca ar fi sa enumeram numai cateva dintre avantajele cresterii acestei plante, acestea ar fi

  • Purifica aerul si reduce particulele toxive din aer
  • Aduce un aport suplimentar de oxygen in comparative cu alte plante
  • Nu este toxica pentru copii si animalele de companie
  • Este usor de intretinut si arata foarte bine

Plantele paianjen absorb xilenul, formaldehida, toluenul si monoxidul de carbon din aer. Chiar daca pare ca sunteti intr-un laborator chimic, in realitatea aceste substante se gasesc in casele noastre, degajate de lacul si vopselele de la mobila sau parchet, din substantele de curatat sau care parfumeaza camerele, fumul de tigara.

Nu numai ca absoarbe aceste chimicale periculoase din aer, dar Planta paianjen le si transforma in oxigenul de care avem nevoie, facand aerul mai pur si mai sanatos.

Un studiu NASA de care am mai vorbit aici (10 plante recomandate de NASA si cel mai bun loc din casa pentru ele) a demonstrate ca Planta paianjen ar putea elimina peste 95% din toxinele din aer, ceea ce o face una dintre cele mai performante plante de interior.

Un alt atu al plantei este acela ca este usor de ingrijit, avand cerinte scazute de apa si lumina. Asta o face si o excelenta planta pentru cei care fie nu se pricep la ingrijirea plantelor, fie nu au timp mult pentru a dedica ingrijirii lor. Asta nu inseamna ca un gradinar experimentat nu poate transforma Chlorophytum in planta sa preferata.

Cititi si Cele mai bune amestecuri pentru muscate

Radacinile carnoase inmagazineaza apa, astfel incat e suficient sa udati o singura data pe saptamana. Nu udati daca pamantul este inca umed – nu le place apa in exces. Cantitatea de apa se reduce si mai mult daca temperature scade.

Planta paianjen imbunatateste aerul

Atentie la expunerea la lumina, razele directe ale soarelui pot arde frunzele, indeosebi pe cele tinere. De aceea e mai bine sa o pastrati in casa vara. Este o planta care se descurca bine si foloseste inclusive lumina artificiala.

Dar o expunere la lumina puternica si indirecta va duce la cresteri mai rapide si mai frumoase, in plus in cazul frunzelor bicolore contrastul va fi mult mai frumos.

Cititi si Trandafirii si zatul de cafea: e bun zatul de cafea pentru trandafiri?

Multe dintre plantele de interior pot fi toxice pentru copiii mici si animalele de companie. Plantele-paianjen sunt non-toxice si deci nepericuloase in cazul in care este mestecata vreo frunza. Daca ati tratat planta insa cu pesticide sau ingrasaminte chimice, iar acestea nu au fost valorificate de planta, e posibil sa para reactii din cauza lor.

Cresterea Chlorophytum este o provocare atat pentru gradinarii experimentati cat si pentru cei nepriceputi. Aceste plante au o o mare rezistenta, indeosebi daca mai uitati sa o udati. Si din moment ce nu are nevoie de multa lumina, poate sta in orice zona din camera, chiar departe de fereastra.

Cititi si Glicina plina de flori in 5 pasi simpli

Planta arata foarte bine in cosuri suspendate, pe rafturi sau pe un suport prins in perete. Lastarii lungi care se termina cu rozete mici de frunze dau specificul acestei plante.

VIDEO DESPRE CHLOROPHYTUM AICI

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.