10 plante recomandate de NASA si cel mai bun loc din casa pentru ele

plante recomandate de NASA

Specialistii au realizat cu ceva vreme in urma o lista cu 10 plante recomandate de NASA pe care ar trebui sa le avem in casa pentru a ne face viata mai usoara si mai buna calitativ. Si asta pentru ca aerul pe care il respiram e din ce in ce mai incarcat cu particule care dauneaza sanatatii.

Ingrijirea florilor. Daca o sa va spun de benzen, formaldehida, toluen o sa credeti ca e vorba doar de cei care lucreaza intr-o fabrica de chimicale. Realitatea e ca toate aceste substante cu nume compliacte se gasesc in casele noastre si ajung in plamanii nostri.   

Obiectele de mobilier, covoarele, tablourile, produsele de intretinere, fumul de tigara, toate degaja poluanti care pot fi cancerigeni. Efectul lor nu e unul imediat, dar pe termen lung s-a descoperit ca, de exemplu, benzenul poate provoca leucemie. 

Daca tot am vorbit de benzen, aceasta este una dintre cele mai periculoase substante. Se gaseste in lacuri, finisaje de podea si detergenti. 

Formaldehida, si ea o substanta toxica, se gaseste in diferite produse de curatenie si cosmetice, in lacurile si vopseaua de pe mobila. Daca locuiti intr-o zona unde este trafic intens si sunt noxe sau intr-o casa unde se fumeaza e musai sa aveti plante care sa o anihileze. 

Palmierul Areca

Intre cele 10 plante recomandate de NSA, Areca este pe primul loc. Ceea ce diferentiaza Areca de celelalte plante este capacitatea sa ca, pe langa oxigenarea locului, sa purifice si camera in care este plasata, eliminand substante chimice periculoase, cum ar fi formaldehida, xilen si toluenul.

Cel mai bun loc din casa – sufrageria. 

Documentare suplimentara pentru Areca – De ce se usuca frunzele palmierului Areca

Sansevieria 

Sansevieria face parte dintr-un grup foarte mic de plante, au stabilit, specialistii, care pot elibera oxigen si noaptea. In mod normal, fotosinteza, procesul prin care plantele transforma dioxidul de carbon in oxigen, se face numai in prezenta luminii. Sansevieria are de asemenea o mare capacitate de a purifica aerul prin eliminarea benzenului, formaldehidei, xilenului si toluenului.

Cel mai bun loc din casa –  dormitorul

Documentare suplimentara despre Sansevieria Sansevieria (Sabiuta) – inmultirea in apa si in pamant

Cand si cum trebuie despartiti puii de Sansevieria

Scindapsus 

NASA o recomanda pentru capacitatea sa de a elimina substantele chimice si alti poluanti din aer, in special benzen, formaldehida, xilen și toluen. Cu toate acestea, in ciuda avantajului ratei sale mari de purificare, aceasta planta este toxica pentru pisici, caini si copii mici daca sunt ingerate frunzele.

Cel mai bun loc din casa – orice camera, dar ferita de animalele de companie sau copii mici

Documentare suplimentara despre Scindapsus – Un Pothos (Scindapsus) urias, cum nu am mai vazut. Ingrijirea lui

Gerbera Jamesonii

Gerbera a fost aleasa pentru capacitatea sa de a produce oxigen si  noaptea, eliminand in acelasi timp substante chimice nocive. Benefica pentru cei care sufera de apnee in somn si de tulburari de respiratie. 

Cel mai bun loc din casa – dormitorul

Decomentare suplimenatara despre Gerbera – Gerbera, floarea ca un soare mic

Aglaonema

Este una dintre plantele care produse mult oxigen si in acelasi timp purifica spatiile interioare de substante chimice nocive, cum ar fi benzenul, formaldehida si alte toxine. 

Cel mai bun loc din casa – camera de zi

Documentare suplimentara despre Aglaonema – Ce plante cresc in casele cu lumina putina

Chlorophytum (Voalul miresei)

Chlorophytum e perfect pentru gradinarii incepatori, aceasta planta lupta cu toxinele, inclusiv monoxidul de carbon si xilen. Daca aveti animale de companie, aceasta este una dintre putinele plante care nu sunt toxice pentru ele.

Cel mai bun loc din casa – dormitorul sau camera de zi

Documentare suplimentara despre Chlorophytum – Cum se ingrijeste Chlorophytum (Voalul miresei)

Aloe Vera

A fost aleasa nu numai pentru proprietatile sale cicatrizante, ci si pentru modul cum purifica aerul din jur. Curata mediul de formaldehida si benzen, care se gaseste in lacuri, finisaje de podea si detergenti.

Cel mai bun loc din casa –  un pervaz bine luminat 

Documentare suplimentara despre Aloe Vera – Aloe, usor de crescut si cu multe beneficii

Rhapis excelsa 

Aceasta este una dintre putinele plante care pot ajuta la reducerea nivelului de amoniac care poate fi gasit intr-o serie de produse de curatenie. 

Cel mai bun loc din casa – holul de la intrare, camera de zi sau baia. 

Dracena 

Tricloretilena si xilenul sunt printre substantele anihilate de Dracena, o planta cu crestere lenta, foarte decorativa si deloc greu de intretinut. 

Cel mai bun loc din casa – un loc bine luminat al livingului sau al balconului (nu si pe perioada iernii)

Documentare suplimentara despre Dracena – Cum se inmulteste Dracena

Ficus benjamina

Acest ficus ajuta la scaderea nivelului de formaldehida, xilen si toluen.

Cel mai bun loc din casa  – balconul sau un loc bine luminat din living. 

Documentare suplimentara despre Ficus Benjamina – Ficusul Benjamina se poate impleti frumos

Trimite unui prieten :)

2 comments

  • Avatar

    Niste fotografii la fiecare planta ar fi fost de ajutor.

    • Avatar

      Pentru fiecare explicatie despre aceste plante exista un link cu documentare suplimentara. Daca dati click se deschid articole dedicate respectivei plante, cu mai multe informatii si poze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.