Cele mai bune amestecuri pentru muscate

cele mai bune amestecuri pentru muscate

Daca aveti muscate sanatoase, pline de frunze, dar fara flori de vina este cel mai probabil pamantul in care sunt plantate. Cele mai bune amestecuri pentru muscate sunt cele care asigura atat permeabilitate si aerisirea radacinilor, cat si nutrientii necesari unei dezvoltari frumoase si care sa favorizeze aparitia bobocilor si ulterior a florilor.

Cititi si Ce e interzis sa faci daca ai muscate

Ingrijirea florilor. Folositi un sol afanat si reavan pentru muscate care va permite o buna aerare si un drenaj rapid al apei. Amestecul trebuie sa fie suficient de ferm pentru a permite ghiveciul sa aiba stabilitate, dat fiind ca muscatele pot creste destul de mult in inaltime. In acelasi timp, solul trebuie sa fie usor acid. Plantele se dezvolta cel mai bine atunci cand pH-ul solului este aproape de 6,5 si cresc slab dacă pH-ul este sub 5,5. Puteti determina pH-ul cu un kit de testare acasa, aveti detalii aici Cum masurati cel mai usor pH-ul pamantului

Specialistii de la Plant care today recomanda doua amestecuri standard pentru ghivece

Cele mai bune amestecuri pentru muscate – 1 :

  • 2 parti pamant de flori
  • 1 parte de nisip
  • 1 lingurita de faina de oase in ghiveci

Cele mai bune amestecuri pentru muscate -2 :

  • 3 parti pamant de flori
  • 1 parte nisip
  • 1 parte muschi de turba
  • 1 lingurita de faina de oase in ghiveci

Un astfel de amestec contine elemente suficiente pentru dezvoltarea muscatei timp de cateva luni. Dupa aceea, cand planta consuma ceea ce are la dispozitie, va trebui sa venim cu un aport de substante hranitoare.

Cititi si Unde asezati muscatele ca sa infloreasca

Cand muscatele nu au suficienta hrana, frunzele vor fi mici si in general decolorate, iar florile fie sunt putine, fie deloc. Folositi amestecuri de fertilizanti chimici special concepute pentru muscate (detalii aici) sau utilizati ingrasaminte bio pe care le puteti prepara in casa (detalii aici). Regula de aur ramane aceeasi: prea putin este mai bine decat prea mult.

VIDEO DESPRE MUSCATA AICI

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.