Cum se uda corect plantele

Fiecare planta are cerinte specifice in ceea ce priveste apa. De aceea cum se uda corect plantele este o problema esentiala. Frecventa corecta a udarilor nu este mereu aceeasi. Ea depinde de marimea plantei si a ghiveciului, de mediul inconjurator si mai ales de anotimp. Toate plantele insa au nevoie de apa mai putina in perioada de repaus.

Horticultorii impart plantele in patru mari categorii din punct de vedere al frecventei udarilor. 

me oh my oh

Ingrijirea florilor. Cele mai multe plante cu flori crescute in apartament sunt plate care au nevoie permanent de umiditate. Ele au nevoia ca substratul sa fie mentinut in permanenta umed. Atentie, este o diferenta intre substratul umed si cel ud.

Cititi si Florile care poarta noroc fiecarei zodii

Ca regula generala, trebuie udat in momentul in care compostul de la suprafata incepe sa se usuce. Daca puneti prea multa apa aerul nu mai ajunge la radacina, iar planta se usuca.

scindapsus

Cele mai multe plante de casa cu frunze apartin grupei plantelor umede-uscate. Specialistii recomanda ca substratul sa fie bine udat din primavara pana toamna. Iarna se uda moderat.

Cititi si Cum se uda corect orhideele

Puneti apa cand stratul de pamant uscat din ghiveci este de un centimetru. Este foarte important ca iarna, cand plantele intra in perioada de repaus relativ sau repaus profund, sa reduceti udarile. La mijlocul primaverii reluati udarile in mod obisnuit.

crassula

Cactusii de desert si plantele suculente fac parte din categoria plantelor uscate pe perioada iernii. Ele se uda moderat in timpul anului, iar in perioada de iarna substratul se lasa sa se usuce aproape complet.

papirus

Exista si o categorie, ce-i drept mai mica, a plantelor permanent ude. Substratul udat mult si des. Din aceasta categorie fac parte, de exemplu, Papirusul (Cyperus) si Azaleea.

V-ar putea interesa si:

Ce plante iti parfumeaza toata casa

Arborele banilor (Pachira) aduce norocul in casele noastre

Sapte pasi pentru un Hibiscus San Remo perfect

 

Cum combateti Lilioceris lilii, gandacul rosu care distruge crinii

 

Cum ingrijiti Abutilon megapotamicum, lanterne chinezesti in gradini


 

 

 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.