Floarea Pastelui semnifica renasterea si puritatea

Fritillaria imperialis este cea mai cunoscuta floare identificata cu Floarea Pastelui. Este o panta perena bulboasa care rezista cu bine peste iarna gradini, mai multi ani de zile, fara sa scoateti bulbul.

Ingrijirea florilor. Prefera locurile insorite, ferite de vanturi puternice, in sol bine drenat, bogat in nutrienti. Infloreste primavara devreme in martie-aprilie, in nuante rosu, portocaliu si galben, dar specialistii au creat hibrizi in culori spectaculoase, unii bicolori.

fritillaria

Anemona nemorosa este de asemenea cunoscuta ca Floarea Pastelui. Este o planta perena rezistenta la conditii vitrege, fapt care o face sa fie apreciata de gradinarii din intreaga lume. Aceasta planta face flori de culoare roz, lila sau alb in timpul primaverii. Nu necesita o ingrijire deosebita si nici nu are nevoie sa fie tunsa. Poate fi cultivata in gradina sub forma unui covor verde. Poate cadea insa prada atacului melcilor, limacsilor si omizilor.

anemona nemorosa

Pulsatilla vulgaris este si ea identificata cu Floarea Pastelui. Este o planta perena de inaltime mica, la maturitate nu depaseste 25 de cemtimetri. Infloreste primavara in aprilie-mai, iar florile au forma de clopotei, de culoarea albastru-violet. Dupa trecerea florilor, Pulsatilla vulgaris este in continuare decorativa, prin fructele in forma de puf.

pulsatilla vulgaris

Exista si un Cactus al Pastelui. Sub aceasta denumire este cunoscut Rhipsalidopsis rosaea, o planta care seamana foarte mult cu Schlumbergera. Este un cactus epifit, in mediul sau natural creste pe scoarta copacilor, fara a fi insa o planta parazita. Prefera zonele luminoase, fara a fi lasat in bataia directa a soarelui. Aveti mare grija cum udati planta pentru ca nu suporta apa care balteste.

rhipsalidopsis_rosea

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

 

V-ar putea interesa si:

Dalia, o floare vesela ca o zi de vara

Digitalis – otravitor, dar atat de frumos

Pericol pentru Hibiscus: afidele, musculita alba si fainarea

 


 

Esentialul despre cum se ingrijeste Petunia

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.