Dracaena fragans, armonie in verde si lime

Dracaena fragans vine tocmai din Africa. Are tulpina viguroasa care poate ajunge la 15 metri inaltime in zonele de origine. La noi in apartamente rar depaseste doi metri si jumatate.

Frunzele ei sunt frumos colorate in functie de varietate, de la verde simplu la verde panasat cu galben, striat cu galben sau bordat cu galben.

Ingrijirea florilor. Dracaena fragans se simte bine in zonele in care soarele ii mangaie frunzele dimineata sau seara. Creste si daca o tineti la semiumbra, insa frunzele nu vor mai avea un colorit la fel de frumos.

dracaena fragans

Substratul se va mentine permanent reavan vara, iar pentru ca umiditatea sa fie la un nivel mare plantele se vor pulveriza regulat. Iarna, substratul se lasa sa se usuce usor intre doua udari.

Solicita substraturi fertile, foarte bine drenate. O combinatie ideala e formata din mranita, turba rosie, telina, pamant de frunze si nisip in proportie 2:2:1:1:1.

Dracaena fragans se inmulteste usor prin fragmente de tulpini, butasi de varf, lastari de la baza plantei sau marcotaj aerian. Butasii trebuie sa aiba 8-10 cm lungime se degzolesc de frunze si se trec prin stimulenti de inradacinare inainte de a fi plantati.

Se poate folosi ca substrat de inradcianare turba fibroasa rosie in amestec cu perlit sau nisip in proportie 1:1. Butasii inradacineaza in aproximativ o luna.

De asemenea, marcotajul aerian este folosit frecvent. Substratul necesar se aseaza pe tulpina, in locul unde se doreste sa aiba loc inradacinarea. Se fixeaza cu ajutorul unui manson din folie de polietilena. In prealabil, se pot aplica local diferite tratamente pentru stimularea inradacinarii ca de exemplu: efectuarea de incizii inelare sau in diagonala, folosirea de hormoni rizogeni.

Marcotajul aerian permite, de asemenea, reintinerirea intr-un timp scurt a Dracaenei fragans, o panta care isi pierde frunzele de la baza.

Pentru ca plantele sa fie bine hranite si sa se dezvolte intr-un spatiu adecvat, ele se transplanteaza in fiecare primavara in primii ani. In cazul plantelor mari, transplantarea se face dupa 2–3 ani, dar intre transplantari trebuie sa inlocuiti an de an substratul de la suprafata.

V-ar putea interesa si:

Ficus – de ce se ingalbenesc, se usuca si cad frunzele

Cordyline, eleganta si in culori delicate

Yucca: 10 metri inaltime si flori de un metru


 

Views All Time
Views All Time
111
Views Today
Views Today
2
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.