Cele mai otravitoare flori

Datura innoxia contine alcaloizi, care au cauzat otravirea si moartea multor oameni si animale. Datura stramonium, este cunoscuta ca avand efecte halucinogene, da o stare de agitatie, temperatura mare, fiind consumata in special de toxicomani.

datura

Colocasia este o planta care contine alcaloizi foarte toxici, motiv pentru care se recomanda sa fie tinuta departe de copii.

colocasia
Dieffenbachia este originara din arealele tropicale si subtropicale din America si Africa. Este pe cat de frumoasa pe atat de otravitoare. Seva plantei este deosebit de toxică.

diefenbachia

Genul Nerium include circa 5 specii arbustive, originare din bazinul
mediteranean si Asia subtropicala. Dintre acestea cea mai cultivată ca plantă de interior este specia Nerium oleander, leandrul. Intreaga planta prezinta o seva toxica.

leandru

Ficusul contine o seva laptoasa in frunze si tulpina care este toxica. In contact cu ea, cei sensibili, vor simti mancarimi ale pielii sau vor stranuta in preajma plantei.

ficus
Si Digitalis contine o seva toxica. La supradozare afecteaza inima, efectele fiind pulsul neregulat, cianoza buzelor, insuficienta respiratorie, stop cardiac si chiar moartea.

digitalis

Brandusa de toamna (Colchicum autumnale) are un bulb care contine o seva foarte otravitoare. La fel si semintele. Ingestia florilor, de altfel foarte atragatoare prin coloritul lor, poate cauza grave intoxicatii, manifestate prin voma, hipotermie si paralizie respiratorie. In doze mari poate fi letala si pentru un om adult.

brandusa de toamna

 

Views All Time
Views All Time
92
Views Today
Views Today
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *