Cele mai potrivite plante pentru terase si balcoane

In functie de spatiul de pe terasa sau balcon, se aleg plantele: fie de talie mica, fie mai mari. Orientarea si orele de lumina de care vor beneficia plantele pe balcon sunt foarte importante. Intr-un balcon inchis care este incalzit iarna se pot creste cu succes si plante exotice. Daca tersa ramane descoperita, acolo vor putea ramane numai specii care rezista la ger.

Hibiscusul este printre cele mai spectaculoase plante folosite la decorarea balcoanelor. Vara este un spectacol sa-i vezi infloriti. Nu sunt nici foarte greu de crescut daca beneficiaza de conditiile necesare. Atentie, iarna nu rezista la temperaturi scazute, ghivecele trebuie duse la locuri adapostite.

balcon

La fel de colorati sunt si Leandrii. Si ei au nevoie de protectie pe perioada iernii. Atentie, intreaga planta prezinta o seva toxica.

Yucca si Dracaena aduc pe terase un aer tropical. Yucca este unul dintre arbustii care, cu o ingrijire corespunzatoare, chiar si in ghiveci poate depasi 3 metri. Are nevoie de multa lumina in tot timpul anului, suportand bine soarele direct chiar si in timpul verii.

Pe terasele generoase, coniferele sunt un must-have. Thuja sau Taxus va feresc de privirile indiscrete ale vecinilor. Atentie mare la udari. Pamantul nu trebuie sa se ususce niciodata complet o perioada mai mare de timp. In plus, ambele specii rezista fara probleme pe perioada iernii.

balcon

Desigur, atmosfera pe terasa va fi mult mai placuta daca veti pune acolo si cateva jardiniere cu plante aromatice. Busuiocul, menta, rosmarinul, organo sunt doar cateva dintre plantele usor de crescut si care pot fi folosite cu succes si in bucatarie. Dintre ele, doar busuiocul este o planta anuala, pe restul le puteti pastra si in anii urmatori, chiar lasand ghivecele afara.

Atmosfera este intregita de plantale anuale care fac ca balcoanele sa arate in fiecare an altfel, mai colorate si mai frumoase. Petuniile, craitele, regina noptii dau un farmec aparte oricarui loc.

 

Sursa foto: www.avso.org , www.lushome.com , www.ziqmi.com


 

Views All Time
Views All Time
12
Views Today
Views Today
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *