Martie, lucrari in gradina: ce se taie, ce se planteaza, ce se insamanteaza

Luna martie e foarte importanta pentru gradinari. E o luna-cheie in care se intampla multe lucruri si daca pierdeti startul rezultatele slabe se vor vedea in vara. O gradină plina de culoare este o gradina in care s-a lucrat in cursul lunii martie

Ingrijirea florilor. In martie se planteaza Trandafirii si se dezmusuroiesc cei care au fost protejati peste iarna. Tot acum puteti sa tundeti trandafirii. O tundere mai severa va duce la ramuri cu flori mai frumoase si o tufa mai compacta.

Cititi si Ce trebuie sa faceti daca vreti plante compacte si pline de flori. Regulatori de crestere

Sapati in jurul tulpinii si administrati suplimente minerale. Tot acum puteti sa incepeti stropirile. Tratati trandafirii impotriva patarii negre.

In martie se divizeaza si se transplanteaza plantele perene care infloresc vara.

Plantele cu bulbi sau tuberculi delicati cum ar fi gladiola, crinii si daliile se planteaza in aceasta luna. Dupa ce a inflorit, iasomia de iarna se tunde.

Este vremea de asemenea pentru plantarea aromaticelor: rozmarinul, cimbrul, busuiocul, menta. 
O serie de seminte de flori se pun la germinat pe brazde reci pentru a produce rasaduri: Galbenele, Zorele, Garofite, Lathirus, Portulaca, Floarea miresei.

Cititi si Furnicile in gradina – sunt sau nu periculoase. Metode bio de combatere 

In sere calde sau in apartamente se seamana Aquilegia, Aster, Cineraria, Dalia, Petunia, Salvia, Verbena, Carciumarese, Craite. Rasadurile rezultate se vor planta in gradina in prima jumatate a lunii aprilie.

Cititi si Cum se creste Hortensia in ghiveci

Catre sfarşitul lunii se planteaza: Amarylis, Canna, Dalia, Gladiolele, Iris, Crin, Bujor si Tuberoze.

Solul trebuie bine maruntit si ingrasat inainte de a planta rasaduri sau seminte.

Sfarsitul lui martie este o perioada propice pentru transplantarea arbustilor si arborilor. De indata ce solul poate fi lucrat, arbustii si arborii pot fi mutati. De asemenea, pomii fructiferi se tund inainte ca mugurii sa se umfle.

Cititi si Cum se inmulteste Spathiphyllum (Crinul pacii)

Tineti cont ca toate, dar absolut toate lucrarile trebuie corelate cu starea vremii. Daca e ger nu taiati, nu tranplantati, nu plantati bulbi. Nici pe ploaie nu se fac taieri. In interior insa va puteti desfasura in voie.

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 

V-ar putea interesa si:

Chinodoxa, sora ghiocelului

Zambila, bijuteria gradinii de primavara

Helleborus sau Trandafirul Craciunului, o planta vesnic verde


 

Bulbilii – cum inmultim plantele cu ajutorul lor

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.