Ce trebuie sa faceti daca vreti plante pline de flori si compacte. Regulatori de crestere

regulatori de crestere

Toti admiram plantele din florarii: sunt compacte si pline de flori! Forma nu este obtinuta insa numai din ciupiri si taieri. Producatorii folosesc anumite substante, numite regulatori de crestere, care pentru o perioada piticesc planta.

Acesti regulatori sau retardanti de crestere sunt substante produse in interiorul plantei si determina formarea florilor, tulpinilor, frunzelor, caderea frunzelor si maturarea fructelor. Omul a reusit sa le sintetizeze si a obtinut astfel compusi care sunt folositi pentru a dirija reglarea cresterii unor plante pentru a obtine aspectul comercial dorit.

regulatori de crestere

Ingrijirea florilor. Actiunea lor principala este aceea de a reduce inaltimea tulpinilor si a lastarilor prin scurtarea lungimii dintre noduri.

Cititi si Calendarul taierilor de primavara in gradina de flori

Cum actioneaza regulatorii de crestere: substantele sunt absorbite si se acumuleaza in tesuturile tinere ale plante, in special in zonele din varful plantei si in noduri. Ele nu mai permit celulelor sa se alungeasca si sa se divida.

Cititi si Furnicile in gradina- sunt sau nu periculoase. Metode de combatere bio

Actiunea acestor regulatori de crestere este limitata. Ei au eficacitate pana cand enzimele ii metabolizeaza si vor fi eliminati din planta. Unii retardanti maresc rezistenta plantelor pe care au fost aplicati la frig, seceta sau canicula. De asemenea le fac mai rezistente la boli, daunatori si la actiunea toxica a unor produse chimice si a unor metale grele.

regulatori de crestere

Gasiti pe piata o gama larga de produse, comercializati sub diferite denumiri cum ar fi Cycocel sau Cycogan. Se folosesc atat foliar cat si in apa de irigare, intotdeauna cu respectarea dozei indicata pe ambalaj. Se recomanda ca prima aplicare sa fie facuta cand lastarii incep sa creasca, adica la aproximativ doua saptamani de la ciupire. Urmatoarele aplicari se fac la o saptamana sau doua in functie de floarea pe care o tratam.

Cititi si Muscate cu lastari lungi si flori putine – cauze si remedii

Atentie ca plantele trebuie udate bine inainte de aplicarea produsului, mai ales vara cand e foarte cald afara.

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.