Lacramioarele – cum le ingrijiti si le inmultiti

Lacramioarele (Convallaria majalis) au un parfum puternic, dar delicat. Florile apar in aprilie – mai, sunt albe, rotunde, asemenatoare unor perle, de unde si numele popular de Margaritar. Sunt grupate cate 8 pana la 20 intr-o inflorescenta.

 

lacramioare

Ingrijirea florilor. Dupa o luna-doua de la inflorire, Lacramioarele intra in repaus. Este perioada in care se formeaza mugurii floriferi pentru anul urmator. Pentru asta este nevoie de temperaturi ridicate. Pentru iesirea plantelor din repaus si reluarea vegetatiei este nevoie ca ele sa treaca printr-o perioada cu temperaturi scazute, apropiate de zero grade, in jur de o luna de zile.

Lacramioarele prefera semiumbra, dar tolereaza atat umbra cat si zonele insorite daca pamantul e mentinut reavan.

In privinta solului, Margaritarul se simte bine intr-un substrat argilo-nisipos, bogat in humus, acid, cu pH intre 5 si 6.

Plantele se pulverizeaza des pe frunze pentru ca uscaciunea atmosferica grabeste intrarea plantelor in repaus.

Divizarea tufei sa face o data la 3-4 ani. Materialul biologic folosit pentru infiintarea culturilor este reprezentat de muguri stoloniferi (griffe).

lacramioare

Plantarea se face la distante foarte mici, de 2–3 cm. Mugurii mari, rutunzi sunt floriferi. Cei subtiri si ascutiti sunt vegetativi. Ei vor face flori abia peste 2 ani.

Perioada optima de plantare a mugurilor stoloniferi vegetativi este vara, in lunile iulie – septembrie, cand plantele se afla in repaus. Dupa plantare, solul se uda bine si se mulceste cu paie, rumegus sau frunze uscate.

Se recomanda sa fie fertilizata cu ingrasaminte lichide sau ingrasaminte cu eliberare prelungita.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

 

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

 

 

 

V-ar putea interesa si:

Papirusul are nevoie de umiditate mare

Datura si Brugmansia – asemanari si deosebiri

Limaxul – unul din cei mai periculosi locuitori din gradina

 

 

Taiati corect Liliacul si va face cascade de flori

 


 

Views All Time
Views All Time
498
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.