Lacramioarele – cum le ingrijiti si le inmultiti

Lacramioarele (Convallaria majalis) au un parfum puternic, dar delicat. Florile apar in aprilie – mai, sunt albe, rotunde, asemenatoare unor perle, de unde si numele popular de Margaritar.

Sunt grupate cate 8 pana la 20 intr-o inflorescenta.

 

lacramioare

Ingrijirea florilor. Dupa o luna-doua de la inflorire, Lacramioarele intra in repaus. Este perioada in care se formeaza mugurii floriferi pentru anul urmator. Pentru asta este nevoie de temperaturi ridicate. Pentru iesirea plantelor din repaus si reluarea vegetatiei este nevoie ca ele sa treaca printr-o perioada cu temperaturi scazute, apropiate de zero grade, in jur de o luna de zile.

Cititi si Pomul care se imbraca in flori inainte de infrunzire: Cercis sau Arborele lui Iuda

Lacramioarele prefera semiumbra, dar tolereaza atat umbra cat si zonele insorite daca pamantul e mentinut reavan.

In privinta solului, Margaritarul se simte bine intr-un substrat argilo-nisipos, bogat in humus, acid, cu pH intre 5 si 6.

Cititi si Cum se ingrijeste Pilea sau Planta de Aluminiu

Plantele se pulverizeaza des pe frunze pentru ca uscaciunea atmosferica grabeste intrarea plantelor in repaus.

Divizarea tufei sa face o data la 3-4 ani. Materialul biologic folosit pentru infiintarea culturilor este reprezentat de muguri stoloniferi (griffe).

lacramioare

Plantarea se face la distante foarte mici, de 2–3 cm. Mugurii mari, rutunzi sunt floriferi. Cei subtiri si ascutiti sunt vegetativi. Ei vor face flori abia peste 2 ani.

Perioada optima de plantare a mugurilor stoloniferi vegetativi este vara, in lunile iulie – septembrie, cand plantele se afla in repaus. Dupa plantare, solul se uda bine si se mulceste cu paie, rumegus sau frunze uscate.

Cititi si Cum combateti musculita alba de sera

Se recomanda sa fie fertilizata cu ingrasaminte lichide sau ingrasaminte cu eliberare prelungita.

 

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

 

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

 

V-ar putea interesa si:

Papirusul are nevoie de umiditate mare

Datura si Brugmansia – asemanari si deosebiri

Limaxul – unul din cei mai periculosi locuitori din gradina

 

 

Taiati corect Liliacul si va face cascade de flori

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.