Cum se ingrijeste Pilea sau Planta de aluminiu

Pilea cadierei

Pilea este o planta cu un frunzis superb. Frunzele ei sunt foarte frumos colorate, bogat ornamentate si cu reflexe metalice, de aceea a si fost numita Planta de aluminiu.  

Face si flori, ele sunt albe, mici, reunite intr-o inflorescenta care insa nu impresioneaza. Pilea cadierei este cea mai cunoscuta dintre speciile de Pilea. Frunzele sunt gofrate si de culoare verde inchis, cu pete argintii. Creste sub forma de tufa, nu mai inalta de 30 de centimetri.

Pilea cadierei

Ingrijirea florilor. Pilea are un sistem radicular slab, de suprafata. Acest aspect o face vulnerabila la schimbarile de mediu. Nu trebuie lasat substratul sa se usuce pentru ca radacinile vor fi afectate. Udati regulat astfel incat compostul sa fie mentinut reavan.

Cititi si Daunatori si tratamente pentru citrice

Plantati Pilea intr-un substrat fertil si bine drenat. Planta iubeste caldura, dar nu lumina directa. Tineti ghiveciul departe de soare, intr-un loc unde beneficiaza de lumina indirecta. Necesita o umiditate ridicata si in aer, de aceea e bine daca ii pulverizati frunzele.

Cititi si Cum se ingrijeste Gutuiul japonez (Chenomeles japonica) 

Pilea este o planta tipica de apartament in Romania. Iarna trebuie trecuta printr-un repaus relativ, cand se tine la temperaturi ceva mai scazute, lumina mai slaba si se uda mai putin. Primavara se reia ciclul normal al plantei. Tulpinile se scurteaza la jumatate pentru a pastra aspectul compact.

Cititi si Muscata- legatura dintre lumina si numarul florilor

Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont este ca Pilea are nevoie de un loc cu ventilatie buna, unde sa nu stea inghesuita. Se fertilizeaza la doua saptamani cu ingrasaminte pentru plante decorative prin frunze.

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.