Nu rupeti frunzele ofilite de Narcise si Zambile! Aflati de ce

Dupa ofilirea florilor, narcisele, zambilele si lalelele nu arata deloc bine in gradini. Primul impuls este sa le rupem o data ce florile s-au trecut. Nimic mai gresit.

Chiar daca plantele bulboase de primavara nu vor mai inflori in acelasi an, ele inmagazineaza in bulb substante nutritive din pamant sau din solutiile cu care sunt stropite, substante de care au nevoie in anul urmator pentru a inflori din nou.

Cititi si Cum se ingrijeste Orhideea dupa inflorire

Toata aceasta bucatarie interna a plantei se gaseste in frunze. De aceea e important ca acestea sa nu fie taiate imediat, chiar daca sunt inestetice.

narcissus incomparabis

Ingrijirea florilor. Ceea ce e important sa facem este sa indepartam florile ofilite. Numai florile, nu si frunzele sau celelalte parti verzi ale plantei. Indepartand florile impiedicam formarea semintelor si astfel ajutam planta sa nu consume inutil nutrientii din bulb. Florile de Narcise se rup foarte usor, iar florile ofilite de lalea trebuie taiate si ele.

Cititi si Cum ingrijim muscatele tiroleze, rosii ca focul

Specialistii recomanda ca frunzele ofilite sa fie indepartate abia atunci cand s-au uscat in proportie de peste 70%.

lalele

Dupa ce ati taiat frunzele puteti scoate si bulbii din pamant. Acestia se sorteaza si se depoziteaza in locuri intunecoase si uscate pentru a fi feriti de mucegai. Bulbii mari floriferi pot fi plantati din nou in toamna si vor inflori in primavara urmatoare.

Cititi si Bulbilii – cum inmultim plantele cu ajutorul lor

Bulbilii (puii care se formeaza in jurul bulbului mama) au nevoie de cativa ani ca sa infloreasca. Vor fi si ei plantati in pamant, dar separat.

zambila

Toamna, solul in care se planteaza se acopera cu un strat de circa 5 cm material organic pentru a asigura o mai buna protectie a bulbililor impotriva frigului din timpul iernii, pentru ca acestia sunt mai sensibili la frig comparativ cu bulbii maturi.

V-ar putea interesa si:

Cele mai mari flori din lume

Ghetisoara nu rezista la frig

Trei metode de a inmulti Philodendronul

 

Ne gasiti si pe:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

INSTAGRAM https://www.instagram.com/ingrijireaflorilor/

TWITTER: https://twitter.com/florilemele

Toate informatiile despre flori sunt pe www.ingrijireaflorilor.ro


 

Trimite unui prieten :)

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.