Salvia inlocuieste cu succes Muscata; cum se ingrijeste

Planta cu floarea in forma de spic rosu aprins care toata vara straluceste in gradina este Salvia (Salvia splendens). Este alternativa mai ieftina a muscatelor, daca vreti sa aranjati frumos jardinierele. De altfel, Salvia se claseaza intre primele 10 plante de rasad in privinta cererii.

Planta are forma de piramida si ajunge pana la 50 de cm inaltime. Florile de culoarea focului sunt reunite intr-o inflorescenta in forma de spic. Infloreste din iunie pana toamna tarziu.

Atat tulpina cat  si lastarii sunt colorati in verde intens cu nuante violet la baza.

Ingrijirea florilor. Salvia se simte bine in soluri fertile, bogate in humus si cu reactie usor alcalina. Foarte important ca pamantul sa fie bine drenat si apa sa nu balteasca.

Alegeti un loc insorit din gradina unde sa o plantati. Se adapteaza si la umbra partiala. E sensibila la caldura excesiva daca nu are apa suficienta. Frunzele se inmoaie si se ofilesc daca nu se intervine la timp, de aceea e important sa pastrati pamantul reavan.

Salvia este o planta anuala. Ea isi incheie perioada de vegetatie o data ce au cazut primele brume toamna. Mare atentie si primavara pentru ca rasadurile tinere pot fi afectate de brumele tarzii.

Salvia se inmulteste prin seminte. Acestea se seamana in cursul lunii februarie in spatii protejate. Plantele rasar intr-o saptamana-doua de cand sunt semanate. Mutarea rasadurilor in gradina se face la inceputul lunii mai.

Micile plantute trebuie ciupite la varful de crestere pentru a asigura  o ramificare mai buna.

Pentru o inflorire abundenta si de durata e necesar sa fertilizati planta, o data la doua-trei saptamana. Alegeti un ingrasamant pentru flori de gradina cu o cantitate mai mica de azot. Excesul de azot determina cresterea vegetativa exagerata a frunzelor in detrimentul florilor.

 

V-ar putea interesa si:

Cum se ingrijeste Rudbeckia

Cum ingrijiti Iedera, cea mai cunoscuta dintre liane

Ce plante cu frunze argintii cresteti in gradina

 

Factori de mediu importanti pentru SEMINTE. La ce temperatura germineaza

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.