Cum cresteti acasa Echinacea pentru decor si pentru ceai

Echinacea (Echinacea purpurea) e crescuta mai mult ca planta medicinala decat ca planta decorativa. Asta in ciuda faptului ca Echinacea face o floare mare, frumos colorata si care dureaza mult.
Inflorirea are loc din iunie pana in septembrie.
La fel ca si Rudbeckia, Echinacea are doua tipuri de flori. Unele mari, dintate, drepte la inceput si pendente ulterior. Pot avea culori diverse: rosu, roz, portocaliu. Florile tubuloase sunt maro-roscate. Planta poate depasi cu putin un metru inaltime si este putin ramificata.
Cititi si 10 plante care infloresc toata vara pe balcoane insorite
Ingrijirea florilor. Alegeti un loc insorit din gradina pentru Echinacea pentru ca este o planta care iubeste soarele. Planta tolereaza seceta de scurta durata. Solul trebuie sa fie argilo–nisipos, bogat in humus. Se uda moderat, dar constant. Cantitati mai importante de apa sunt necesare in perioada de crestere a plantei, cand nu ar trebui sa lasati solul sa se usuce.
Cititi si Ce trebuie sa faceti daca vreti plante pline de flori si compacte. Regulatorii de crestere
Echinacea se inmulteste prin seminte si prin divizarea tufei. Semintele au nevoie de lumina ca sa germineze. De aceea nu le acoperiti cu compost. Important dupa ce le repartizati pe sol e sa le apasati putin cu degetul ca sa fie in contact cu substratul pe care stau. Semintele se seamana in locuri adapostite, incepand cu luna martie. Plantutele apar in doua-trei saptamani de la semanat. Puteti semana si direct in gradina, dar din luna mai.
Cititi si Cum se ingrijeste Margareta africana (Osteospermum)
Divizarea tufei se face toamna, in septembrie sau primavara, in martie – aprilie, dupa ce plantele au pornit in vegetatie. Plantele divizate trebuie plantate imediat in gradina.
Iarna suporta temperaturi scazute daca este protejata de un strat de paie, mulci sau zapada.
Cititi si Margareta iubeste locurile insorite
Echinacea este intens folosita in industria farmaceutica si cosmetica si este de asemenea planta melifera.
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/
V-ar putea interesa si:
Cum se ingrijeste si se inmulteste Dalia pompon
Cate seminte se pun la germinat intr-un ghiveci
Cum se ingrijeste Clivia, Crinul portocaliu de camera