Cum se ingrijeste Heuchera, o planta cu un frunzis superb

Heuchera este o planta interesanta, ideala pentru zonele cu umbra din gradina. Mi se pare o nedreptate faptul ca e putin cunoscuta si putin intalnita in gradinile din Romania. Ceea ce impresioneaza la Heuchera sunt frunzele in forma de inima. De la verde crud la grena, coloritul lor e foarte divers si influenat de conditiile de mediu si de anotimp. 

Planta creste sub forma de tufa si poate ajunge la 40 cm inaltime. Face si flori, la sfarsitul primaverii. Florile de culoarea coralului au forma de clopotei si se prind pe tije inalte.

Ingrijirea florilor. Plantati Heuchera intr-un sol fertil si bine drenat. Pentru mentinerea umiditatii la nivelul radacinilor planta se mulceste pe perioada verii. In acest fel sunt protejate radacinile, care sunt unele de suprafata, sa nu se deshidrateze.

Zona cea mai buna este cea umbrita dupa-amiaza, cand planta primeste soare doar dimineata, cand puterea nu este foarte mare. Soiurile cu frunzis deschis la culoare sunt sensibile la razele directe ale soarelui si se brunifica. Soiurile cu frunze inchise la culoare tolereaza mai bine soarele. Suporta bine frigul iernii.

Se inmulteste prin divizarea tufei, o data la cativa ani, atunci cand planta a crescut prea mult si plantele nou aparute nu au loc sa se dezvolte. Replanta diviziunile imediat ce le-ati desprins de planta mama, altfel riscati sa se deshidrateze si sa moara.

V-ar putea interesa si: 

Divizarea tufei – cand si cum se realizeaza corect

Cum cresteti acasa Echinaceea pentru decor si pentru ceai 

Cum se ingrijesc mini Orhideele

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.