Radacinile de Orhidee – care trebuie taiate

Radacinile de Orhidee sanatoase le recunoasteti usor, ele sunt de culoare gri-verde. Se intampla adesea ca, in cazul in care planta nu a fost transplantata mai multi ani la rand, radacinile de Orhidee sa iasa pur si simplu din ghivece. Atunci transplantarea e absolut necesara.

Orhidee care nu a fost transplantata la timp

Ingrijirea florilor. Dupa ce ati scos cu grija planta din ghiveci, indepartati bucatile din vechiul substrat. Priviti-le cu atentie. Radacinile batrane sau moarte se indeparteaza. Manevrati cu grija radacinile ramase, ele sunt fragile. Chiar daca se rup cateva nu intrati in panica.

Potriviti cu grija planta in noul ghiveci, care trebuie sa fie mai mare decat primul daca radacinile s-au dezvoltat prea mult. Se aseaza un strat astfel incat sa se mentina inaltimea anterioara de plantare. Apoi se aseaza planta si se acopera cu noul substrat, presand foarte usor in jur.

Radacini batrane si moarte care trebuie indepartate

Transplantarea stimuleaza formarea radacinilor. Este o operatiune absolut necesara pentru ca, dupa ce au inflorit, orhideele au nevoie de nutrienti pentru a hrani bobocii care se formeaza.

Atentie, transplantarea se face numai dupa ce florile s-au ofilit. Saptamanile care urmeaza infloririi sunt ideale pentru a muta plantele intr-un nou substrat.

Sursa foto: mariasorchids.blogspot.ro/

Dupa transplantare, in prima saptamana, planta nu se uda, doar se umezeste usor substratul prin pulverizare. In acest fel pamantul special pentru orhidee se aseaza in ghiveci, iar radacinile de Orhidee se adapteaza noului mediu. Dupa 7 zile se reia udarea. Nu sunt necesare fertilizari in primele luni dupa ce substratul este schimbat. Transplantarea orhideelor se face la doi-trei ani.

V-ar putea interesa si:

Perioada de repaus, foarte importanta pentru Orhidee

Vanda, o Orhidee rara

De ce cad bobocii de Orhidee

 

 

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/


 

 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.