Cat de importanta e temperatura pentru Lalele

Pentru inradacinarea bulbilor de Lalele (Tulipa gesneriana) este nevoie ca acestia sa treaca printr-o perioada de temperaturi scazute, de 4–5 grade timp de minim doua-trei luni. Limita maxima a temperaturii peste care bulbii nu mai inradacineaza este de 13 grade. In timpul repausului, vara, bulbii se mentin la temperaturi constante, in vederea desavarsirii procesului de inductie florala.

lalea

Ingrijirea florilor. Ca sa infloreasca, bulbii trebuie sa fie perfect sanatosi si sa aiba o circumferinta de minim 12 cm. Plantarea bulbilor mici se face toamna, in septembrie – octombrie, dar ei vor inflori abia in anul doi-trei.

Temperatura optima pentru cresterea si inflorirea lalelei este de 14–16 grade. La temperaturi mai ridicate florile se trec mai repede.

lalele

 

Nivelul temperaturii trebuie sa fie diferit si precis dozat in trei stadii importante ale dezvoltarii florilor:

-initierea si formarea organelor florale (temperatura ridicata)

-cresterea organelor florale (temperatura scazuta)

-inflorirea (temperatura ridicata)

 

lalele

Mentinerea bulbilor de Lalele la temperaturi ridicate si dupa diferentierea completa a florii creeaza posibilitatea aparitiei anumitor anomalii la flori.

Temperaturile scazute stimuleaza alungirea tijelor cu flori si influenteaza pozitiv calitatea florilor.

Lalelele au nevoie de lumina multa, mai ales in timpul cresterii. Se uda moderat, dar constant. Umiditatea relativa a aerului trebuie mentinuta la 70–80 %.

lalele

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

 

V-ar putea interesa si:

Salvia inlocuieste cu succes muscata: cum se ingrijeste

Cum provocati o noua inflorire la trandafiri dupa ce florile s-au trecut

Cum se ingrijeste Liliacul de camera (Skimmia japonica)

Nu rupeti frunzele ofilite de Narcise si Zambile! Aflati de ce


 

Trimite unui prieten :)

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.