Cocotierul nu face fructe, dar creste foarte frumos

Palmierii au evenit o moda in Romania, in culturile de apartament, fara a se cunoaste multe despre ei. Cocotierul (Cocos nucifera) e una dintre speciile des intalnite in casele noastre. Provine din regiunile tropicale din jurul coastelor Pacificului.
La Cocotier, tulpina, absenta in primele stadii de dezvoltare a plantelor, este cilindrica, alb-cenusie si poate atinge inaltimi de 20–30 metri in zonele de origine, respectiv 2–3 m in conditii de apartament. Frunzele penate, lungi de pana la 2 metri, sunt colorate in verde intens.
Cititi si Cum se ingrijeste superbul palmier Livistona
Florile, crem sau galbene, sunt parfumate, insa apar doar in zonele de origine. Din ele se dezvolta nucile de cocos.
Ingrijirea florilor. Cocotierul are nevoie de lumina multa, iar iarna temperatura nu trebuie sa scada sub 18 grade.
Substratul trebuie sa fie compus din doua parti mranita si turba fibroasa amestecata cu o parte nisip si o parte muschi de padure. Substratul se mentine permanent reavan, iar umiditatea atmosferica optima este de 70–80%.
Cititi si Palmierul hawaiian – tropical, dar si foarte pretios
Udarile se fac ponderat deoarece radacinile putrezesc usor la exces de apa. Daca aerul este uscat sau planta sta in curent, frunzele devin maronii la varfuri, apoi se usuca.
In conditii speciale, se poate inmulti din fructele maturizate. Nucile de cocos seingroapa jumatate, pe lungimea lor, intr-un substrat poros, mentinut permanent umed, la temperaturi ridicate. Dupa aproximativ o jumatate de an ar trebui sa apara mugurele vegetativ.
Cititi si
Ce plante tinem in dormitor – plantele care curata aerul de substante cancerigene
Cum inmultiti Aloe, Crassula si alte plante suculente
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/