Cum ingrijiti Ghetisoara sau Begonia semperflorens

In ciuda numelui, Ghetisoara (Begonia semperflorens) nu rezista la temperaturi scazute. Ea vine tocmai din Brazilia. Iarna se recomanda ca plantele sa fie introduse in spatii adapostite, dar luminoase. Planta are nevoie de pana la 12 ore de lumina pe zi chiar si in sezonul rece ca sa infloreasca.

Ingrijirea florilor. Vara, plantele se umbresc pentru ca nu suporta soarele direct.

Ghetisoara are tulpina suculenta, pitica, in general, dar cu specii ce pot atinge si inaltimi de 50 cm. Se simte bine intr-un substrat bine drenat, fertilizat, acid, cu pH intre 5,5-6. Se evita pH-ul peste 6.0, deoarece determina carenta de fier.

Se inmulteste prin butasi si prin seminte. Butasii inradacineaza cu usurinta primavara, chiar si in pahare cu apa. Radacinile apar in cateva saptamani.

Semintele se seamana incepand din decembrie. Germinarea dureaza intre una si doua saptamani, la 23-26 grade si o umiditate relativa foarte ridicata, peste 95%. Necesita lumina pentru germinare, prin urmare semintele nu se acopera cu pamant. Solul se mentine umed si se evita uscarea lui.

Begonia Semperflorens

 

Cand plantutele au doua-trei perechi de frunze adevarate se trasplanteaza in ghivece mai mari sau in gradina. Este decorativa atat prin frunzele lucioase si colorate in verde, rosu inchis, cat si prin abundenta de flori albe, roz, rosii. Infloresc mult, iar florile sunt foarte rezistente, de unde si numele de semperflorens.

Pentru a o ajuta sa creasca mai compact, Ghetisoara trebuie tunsa atunci cand face ramuri lungi si prea firave.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

V-ar putea interesa si:

Murraya exotica, floarea care miroase ca portocalul

Tillandsia, Pana roz sau fiica aerului 

Cum se ingrijeste Trandafirul negru (Aeonium Zwartkop)

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.