Cum se ingrijesc Paralutele sau Banuteii (Bellis perennis)

Paralutele sau Banuteii (Bellis perennis) sunt printre cele mai populare flori de primavara. Din martie si pana in iunie infloresc mult, in culori frumoase: roz, rosu, alb.
Chiar daca nu observati din prima, planta are doua tipuri de flori. Pe margine le vedeti pe cele ligulate, colorate divers, dispuse pe doua sau mai multe randuri, iar in centru sunt florile tububoase, colorate de cele mai multe ori in galben. Acest gen de floare se numeste calatidiu si o mai intalnim printre altele la Floarea soarelui.
Cititi si Cum se inmultesc daliile. 3 metode sigure
Florile se afla in varful unor tije care nu depasesc 15 cm lungime. Ele pornesc din mijlocul unor rozete de frunze fara codite.
Ingrijirea florilor. Paralutele sunt plante putin pretentioase. Cresc frumos in locuri insorite, dar cu toate acestea caldura excesiva face ca numarul florilor sa se reduca. Plantati Bellis perennis intr-un sol usor si afanat. Nici in privinta udarilor nu sunt pretentii mari, umiditatea trebuie sa fie moderata, dar constanta.
Cititi si Inmultirea la irisi cu rizom
Banuteii se inmultesc usor prin seminte. Ce trebuie sa retineti in cazul inmultirii lor: plantarea semintelor se face vara pentru plantele care infloresc in primavara urmatoare.
Prin urmare, semintele se seamana in iulie – august. Ele rasar repede, dupa aproximativ o saptamana de la semanat. Dupa alte trei saptamani rasadurile se repica pentru ca plantele sa nu se sufoce si sa aiba suficient spatiu. E important sa umbriti rasadurile pentru ca asa cum spuneam inainte caldura excesiva duce la diminuarea numarului de flori.
Cititi si 5 plante pentru locuri umbroase care infloresc mult
La inceputul toamnei rasadurile se muta in gradina, unde vor ramane pana in primavara urmatoare cand vor inflori.
V-ar putea interesa si:
Cum se ingrijeste Crizantema broscuta (Chrysanthemum santini froggy)
Viorelele, o pata de culoare la inceput de primavara
Cum se ingrijeste Lunaria, Floarea banilor
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.
Interesant