Pregatirea muscatelor primavara dupa iernare

Dupa ce au stat la iernat atatea luni la racoare si intuneric, e momentul sa scoateti muscatele la lumina o data ce primavara a venit. Pregatirea muscatelor primavara se face in etape si dupa reguli clare.

Ingrijirea florilor. Regula principala: niciodata nu scoateti plantele direct afara. Obisnuiti-le treptat si acomodati-le.

Daca muscatele nu au fost scurtate toamna, acum e momentul sa le faceti o toaletare. Curatati toate frunzele uscate si scurtati lastarii la 10-15 cm. Butasii astfel obtinuti pot fi pusi la inradacinat pentru a obtine noi plantute.

Puteti fasona si radacinile pentru a exista un echilibru intre partea aeriana si cea subterana. Indepartati doar varfurile radacinilor.

O data ce au fost pregatite, muscatele se planteaza in ghivece cu pamant proaspat. Folositi un amestec de mranita, pamant de frunze si nisip sau perlit. Foarte bune sunt amestecurile pentru muscate gata pregatite care  se gasesc in comert. Ele au in prima faza componenta cea mai buna de substante de care are nevoie planta. Substratul trebuie sa fie usor acid, cu pH in jur de 6,4- 6,5.

Reluati udarile cu regularitate, de 2-3 ori pe saptamana. Nu puneti apa multa din prima pentru ca planta s-a obisnuit timp de mai multe luni cu udari rare. Aveti grija sa nu ramana apa in farfuria ghiveciului. Muscatelor nu le place apa care balteste.

Chiar daca ziua sunt temperaturi ridicate nu mutati muscatele in curte sau pe terase. Temperaturile din timpul noptii scad si o variatie prea mare poate sa afecteze partile tinere ale plantei. Prin luna mai e un moment bun sa le mutati afara.

Tot primavara se reiau si fertilizarile, dar nu imediat ce ati transplantat. Asteptati sa treaca  3 saptamani – o luna pentru ca planta sa treaca de socul initial. In aceasta perioada ea va beneficia oricum de substantele care se afla in sol in cazul in care folositi un substrat proaspat.

Daca v-a placut materialul despre Pregatirea muscatelor primavara si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

 

V-ar putea interesa si: 

Cele mai bune ingrasaminte naturale pentru florile tale

Caladium umple casa cu frunzele sale in forma de inima

Leandrul- inmultirea prin seminte

 

6 plante care cresc in soare si infloresc mult


 

Views All Time
Views All Time
531
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.