Craitele infloresc doua anotimpuri

Craitele (Tagetes) sunt plante putin pretentioase, cresc si infloresc frumos in soluri fertile, insorite, dar umede. Se acomodeaza bine si in zone semiumbroase.
Ingrijirea florilor. Craitele se inmultesc prin seminte. Semanatul se face in spatii adapostite, in martie. Semintele pot germina atat la lumna cat si la intumeric. Temperatura oprima pentru germinatia semintelor este 18 grade. Plantele rasar in interval de o saptama-doua.
Cand plantutele au 2–3 frunze adevărate, in jur de doua-trei saptamani de la rasarire, se repica pentru a creste mai rapid. In gradini se muta in luna mai, dupa ce a trecut pericolul sa cada bruma. Daca vreti sa semanati craitele direct in gradina, nu o faceti mai devreme de jumatatea lunii aprilie.
Exista in jur de 50 de specii de craite. Cele mai cunoscute sunt Tagetes erecta, cu flori mari si talie inalta, Tagetes patula, ceva mai mici de inaltime, dar mai ramificate, si Tagetes tenuifolia, cele mai mici dintre ele.
Tagetes erecta ajunge pana la un metru inaltime. Planta este mult ramificata in partea superioara, cu striatiuni longitudinale. Frunzele sunt penat–sectate, iar florile sunt grupate in inflorescente foarte mari, simple sau involte. Infloresc din iunie pana toamna tarziu.
Tagetes patula ajunge pana la 60 cm inaltime, are cu tulpina puternic ramificata, de culoare verde inchis. Florile sunt dispuse in capitule, au diametrul de pana la 5 cm. La fel ca si Tagetes erecta, infloreste toata vara si toata toamna.
Tagetes tenuifolia sunt cele mai mici specii de craite. Sunt de asemenea si cele mai intalnite. Fac flori galbene sau portocalii cu o pata inchisa la baza.
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/
V-ar putea interesa si:
Hemerocallis – Crinul de o zi frumos si efemer
Ingrijire speciala pentru Clematite care infloresc tarziu