Sapte pasi pentru un Hibiscus San Remo perfect

Ingrijirea florilor  1. Substratul in care se simte bine un Hibiscus San Remo este unul afanat, bine drenat. Planta nu suporta apa care balteste, de aceea e nevoie ca pe fundul ghiveciului sa puneti cioburi de teracota sau pietricele pentru ca apa sa se scurga.

hibiscus

2. Apa in cantitatea necesara e un element esential pentru un hibiscus sanatos. Vara, planta se uda zilnic. Imediat ce sufera de sete, frunzele se inmoaie. Daca se intervine la timp, isi revine. Iarna insa, in perioada de repaus, apa se va administra in cantitati mult mai mici si mult mai rar.

3. Lumina este vitala pentru o inflorire bogata. Asezati Hibiscusul in plin soare si va va rasplati cu flori mari. In schimb, daca este tinut intr-un loc prea intunecat, frunzele se vor ofili, vor deveni mai deschise la culoare si, cu timpul, planta va muri.

4. Ghiveciul in care cresteti un Hibiscus San Remo nu trebuie sa fie foarte mare. Daca il puneti de pui intr-un vas prea mare, are tendinta de a-si intinde radacinile pe marginea ghiveciului, lasand liber centrul. Radacinile se vor dezvolta in acest fel in detrimentul partii aeriene si, deci, a florilor. Schimbarea ghiveciului o data la trei ani e suficienta. Odata cu transplantarea se schimba si o parte din substratul vechi.

Cititi si Taierile la Trandafirul japonez (Hibiscus) – cand si cum se fac

5. Taierile anuale sunt absolut necesare pentru ca planta sa infloreasca. Ramurile se scurteaza periodic, de regula primavara devreme, in februarie-martie. In acest fel planta se ramifica, iar Hibiscusul capata aspect de tufa.

6. Inmultirea Hibiscusului San Remo se face cel mai usor prin butasi. Ramurile se pun in substrat pentru a inradacina. Puteti folosi un stimulent rizogen pentru o rata mai mare de succes. Poate forma radacini si in pahare cu apa. De asemenea, se poate inmulti prin altoire si marcotaj aerian.

7. Boli si tratamente. Frunzele Hibiscusului sunt un indicator al sanatatii plantei. Frunzele unui trandafir sanatos sunt de culoare verde inchis, netede, fara pete. 

Cititi si

Achimenes – inmultirea prin butasi, seminte si rizomi

Tunderea Petuniilor – cand si cum se face

Macul californian – ingrijirea si inmultirea


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.