Cum combateti musculitele negre din jurul plantelor

Musculitele negre care zboara in jurul plantelor si colonizeaza ghivecele pot fi foarte dezagreabile. Spre deosebire de musculitele albe, musculitele negre nu provoaca pagube atat de mari.

Exista metode bio si exista metode chimice pentru a o combate.

Ingrijirea florilor. In primul rand inlaturati cauza. Musculitele negre se dezvolta in locuri cu umezeala ridicata.

Asa ca reduceti udarile in cazul in care planta nu are de suferit.

Schimbati pamantul de la suprafata ghiveciului. Acolo se afla larvele insectei. Aruncati-l, nu il refolositi.

In acest fel ati scapat de generatia urmatoare de muscalite. Ele nu traiesc decat foarte putin timp, dar sunt foarte prolifice.

Dupa ce ati schimbat pamantul, puteti sa-l protejati cu un strat de pietris sau nisip. Utile sunt si capcanele cu otet amestecat cu sapun lichid, dar atunci cand invazia nu este foarte puternica.

Puneti otetul cu sapun intr-un pahar, acoperiti cu folie alimentara transparenta si prindeti cu un elastic marginea. Faceti cateva mici gaurele prin care sa poata intra musculitele.

Vor ramane captive si vor muri. Aceasta metoda poate deranja insa pe cei care nu suporta mirosul de otet.

Cu bune rezultate este si folosirea benzilor lipicioase galbene pentru muste. Lipiti un capat al benzii de un bat pe care il infigeti in ghiveci.

Insectele sunt atrase de culoarea galbena si raman lipite atunci cand se aseaza.

Daca nu au dat rezultate aceste solutii, va ramane cea mai eficienta si rapida: insecticidele de la fitofarmacie. Puteti folosi clasicul Mospilan, evident respectand doza indicata de producator.

Repetati tratamentul dupa cateva zile, pentru a distruge si insectele care apar dupa primul tratament. Pulverizati si plantele din jur, pentru ca musculitele migreaza.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

 

V-ar putea interesa si:

De ce cad bobocii de Orhidee

Cum se ingrijeste Agapanthus (Crinul african sau Floarea dragostei)

De ce cad frunzele de lamai

 

Cum combateti musculita alba de sera

 


 

Trimite unui prieten :)

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.