Ficusul benjamina se poate impleti frumos

Ficusul benjamina (Ficus plangator) este un ficus arborescent cu crestere rapida fata de alte specii de ficus. Are multe ramificatii flexibile care se arcuiesc pe parcurs, de care se prind frunze mici, asemenatoare cu cele de mesteacan, pendule pe ramuri. Ele sunt colorate in verde intens sau in verde galbui, pestrite, acoperite cu un strat ca de ceara care le da un aspect lucios.
Ficusii benjamina sunt delicati, fiind lipsiti de sobrietaea celorlate specii cum ar fi Ficus elastica sau Ficus lirata. Plantele tinere au tulpina flexibila, iar horticultorii cu experienta pot impleti doua sau ciar trei tulpini de ficusi plantati in acelasi ghiveci.
Ingrijirea florilor. Ficusul benjamina are nevoie de temperaturi ridicate tot timpul anului. Sub 12 grade, planta are de suferit si poate muri. In cazuri unor socuri termine, ficusul isi pierde aproape toate frunzele.
Si fata de lumina Ficusul benjamina are pretentii ridicate. Daca este crescut intr-un loc luminos, frunzele au o culoare mult mai intensa, iar ramurile sunt mult mai dese, cu distante scurte intre noduri, ceea ce va da plantei un aspect bogat. Vara, trebuie sa se evite totusi ca ficusul sa stea in bataia directa a soarelui pentru ca frunzele s-ar putea arde.
Cantitatea de apa pe care o primeste e direct proportionala cu cea de lumina si caldura. Vara, ficusii au nevoie de apa multa, dar si de aerarea radacinilor, astfel ca, intre udari, pamantul se va lasa un pic sa se usuce. Iarna se uda rar pentru ca plantele isi reduc activitatea.
Ficusul benjamina se inmulteste prin butasi semilemnificati. Butasul se taie imediat de sub nod si se elimina frunzele de la baza. Se planteaza intr-un substrat de turba amestecata cu nisip, avand grija ca pamantul sa se mentina reavan, iar frunzele sa fie pulverizate. Se pot pune si in pahare cu apa pana inradacineaza.
V-ar putea interesa si
Crotonul, planta cu fiecare frunza diferita
Camelia se taie ca sa infloreasca mult
Cum ingrijiti Abutilon megapotamicum, lanterne chinezesti in gradini
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.
Pingback: interesting life Coaching
Pingback: ego snow blower