Zebrina – ingrijirea si inmultirea plantei

zebrina

Zebrina (Tradescanthia Zebrina) este o liana cu frunze extrem de decorative si cu crestere rapida. Poate fi intalnita intr-o multitudine de combinatii cu roz, crem, violet, bronz. Este de mare efect plantata in cosuri suspendate. 

Transplantati Zebrina primavara intr-un ghiveci mai mare, iar pentru un plus de efect asezati mai multe plante in acelasi recipient. 

Tradescantia-zebrina

Daca observati ca planta incepe sa cheleasca la baza, plantati butasi noi in jurul ei. Tulpinile golase nu vor mai face alte frunze, insa pot fi mascate cu plante noi, tinere, aici detalii Cum indesim plantele curgatoare sa fie bogate

Ingrijirea florilor. Udati planta in mod regulat si adaugati un ingrasamant lichid in apa la fiecare 15 zile. Lumina multa, dar direct in bataia soarelui o va ajuta sa isi mentina frunzele frumos colorate. In locuri mai intunecoase va rezista, insa isi va pierde culorile in cazul soiurilor cu frunze colorate. Daca vara este prea cald, scoateti planta afara, dar puneti-o intr-o zona umbrita.

Temperatura ideala pentru ea este de 21 de grade. Zebrina poate tolera temperaturi scazute, dar nu sub 7 grade. Feriti-o in acelasi timp de curentii reci. 

Cum se inmulteste Zebrina

Cel mai usor Zebrina se inmulteste prin butasi. Taiati lastari de aproximativ 8-10 cm, chiar sub nod. Pastrati doar ultima pereche de frunze, celelalte se elimina. Se pot planta direct in pamant, intr-un substrat bine drenat, pamantul de flori amestecat cu nisipul in parti egale asigura un drenaj bun. Vor face radacini destul de repede si vor da frunzulite noi. Atunci ii puteti transplanta in ghivece mai mari. 

Se poate inmulti usor si direct in apa, in borcane. Aici aveti informatii suplimentare Plante care fac radacini usor in apa

Asa cum spuneam, o data cu trecerea timpului plantele pot deveni golase la baza si inestetice. Puteti planta butasi langa plantele batrane si cu timpul cand sunt suficient dezvoltati sa le eliminati pe cele batrane. 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.