Zatul de cafea, folosit cu succes impotriva melcilor si ca ingrasamant bio

Zatul de cafea are un continut ridicat de azot, care face frunzele sa straluceasca de sanatate, iar plantele sa fie mai robuste si sa reziste mai bine.

Muscatele, rododendronii si azaleele, trandafirii si hotensiile sunt cateva dintre plantele care reactioneaza foarte bine la acest ingrasamant.

Nu faceti exces, e suficient sa fertilizati cu zat de cafea de doua ori pe an.

Ingrijirea florilor. Incorporati zatul de cafea pana la 8 cm adancime in sol ca sa eliminati parazitii din pamant, ciupercile si viermii care ataca radacinile.De asemenea, impiedica buruienile sa invadeze gradina si aereaza solul.

Cititi si Trandafir japonez inflorit – 5 secrete

Poate fi folosit cu succes si la mulcirea plantelor, dar in anumite conditii. Textura zatului de cafea este una fina, de aceea ar trebui utilizat numai in combinatie cu alte materiale grosiere organice. Daca este folosit singur, intr-un strat gros, zatul de cafea poate sa usuce si sa compacteze solul, ceea ce nu e de dorit.

Zatul de cafea e folosit cu succes si pentru protejarea plantelor impotriva melcilor. E o alternativa ieftina si bio la moluscocidele de pe piata. Trebuie sa faceti un cerc din cafeaua macinata de jur imprejurul plantei. Melcii si limacsii nu vor trece de el.

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

 

V-ar putea interesa si:

Cojile de banane fac minuni in gradina: cum sa le folosim

Cum combateti Lilioceril lilii, gandacul rosu care distruge crinii

Cele mai bune ingrasaminte naturale pentru florile tale

 

Greseli fatale care omoara Muscata

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.