Zamioculcas, planta ideala pentru firme si apartamente

Zamioculcas zamiifolia e cunoscuta si sub denumirea de planta ZZ si vine tocmai din Zanzibar. Este foarte decorativa prin frunze, motiv pentru care o intalnim frecvent in sedii de firme, hoteluri, dar si in locuinte.

Frunzele sunt mici, groase, lucioase si cerate, de culoare verde inchis, asezate in pereche de o parte si de alta a petiolului. Ele raman verzi tot timpul anului. Stergerea frunzelor de praf cu un burete sau o carpa umezita este o lucrare ce nu trebuie neglijata.

Cititi si 5 plante mortale pentru catei, pisici si copii

Infloreste de vara pana la inceputul toamnei. Florile sunt insa nesenificative de design, ele apar la baza plantei, sub forma unei inflorescente maronii sau galbene.

Crescuta in conditii de apartament, Zamioculcas atinge 70 cm, rar ajunge la 90 cm. Plantati-o intr-un substrat format din pamant de flori si nisip pentru a asigura un drenaj bun.


Ingrijirea florilor. Este o planta tropicala, care prefera lumina multa. Puteti sa o scoateti vara chiar pe terase sau in gradini, insa nu o expuneti la soarele direct. Pana la 30 de grade planta se simte bine. De asemenea, la temperaturi sub 15 grade planta intra in repaus, iar daca mercurul din termometre coboara si mai jos, sub 10 grade, planta ingheata.

 

Cititi si Ce plante iti parfumeaza toata casa


Zamioculcas se uda cu apa la temperatura camerei, niciodata cu apa rece. Intre doua udari, substratul se lasa sa se usuce putin. Asta inseamna ca in primii 5 cm de la suprafata ghiveciului pamantul nu trebuie sa fie ud. Apa in exces din farfurie se arunca.

Din primavara pana in tomna se administreaza ingrasamant solubil de doua ori pe luna.

Se transplanteaza primavara atunci cand radacinile au ocupat intreg spatiul ghiveciului. Nu e nevoie sa mutati planta in fiecare an, puteti face aceasta operatiune la doi ani. Cand pastrati planta in acelasi ghiveci, este insa absolut necesar sa schimbati pamantul de la suprafata cu unul proasprat.

Cititi si Plantele care infloresc iarna in casa

O data cu schimbarea substratului se poate face si divizarea tufei, in cazul plantelor mature. Este cea mai sigura metoda de a inmulti planta. Zamioculcas se mai poate inmulti si prin butasi, dar acest tip de inmultire are o rata de succes mai mica.

sursa foto: pinterest.com

V-ar putea interesa si:

Alocasia, planta cu frunze ca sageata

Cyclamen persicum cu flori dantelate 

Scindapsus se incolaceste complice pe orice suport

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 

10 cactusi si suculente care infloresc mult si se cresc usor


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.