Vriesea face o singura floare si moare

Vriesea este o Bromelie, ruda apropiata cu Ananasul. La fel ca toate bromeliile, va face o singura floare in intregul ei ciclu vegetativ, dupa care va muri. Bracteea in forma de lance se ridica din interiorul rozetei de frunze. Floarea rezista foarte mult, pana la o jumatate de an. Poate avea nuante de rosu stralucitor, galben si portocaliu.
Dupa inflorire, planta formeaza in lateral pui. Pe masura ce puii se dezvolta, planta mama moare, iar vegetatia continua prin noile plantute formate. Ele se separa cu grija atunci cand au radacinile bine formate. Dupa ce ati desprins puii de planta mama treceti locul unde este taietura printr-un fungicid, iar baza printr-un hormon de inradacinare.
Ingrijirea florilor. Vriesea se adapteaza usor la conditiile care ii sunt oferite. Va prospera atat in zonele umbrite precum si in zone cu lumina indirecta. E mai toleranta la umbra decat alte bromelii. Cu cât este mai multa lumina, cu atat mai mult va trebui crescuta umiditatea. Atunci cand este expusa la lumina mai multa frunzele vor deveni mai stralucitoare.
La fel ca majoritatea orhideelor, si Vriesea este o planta epifita. Radacinile ei actioneaza pur si simplu ca niste ancore pentru a tine planta fixata pe un substrat.
Se fertilizeaza folosind un ingrasamant usor acid diluat pana la un sfert din doza recomandata sau chiar mai putin.
Din cauza naturii epifite, Vriesea e sensibila la umiditate in zona radacinilor. Daca substratul e ud radacinile vor putrezi si in cele din urma planta va muri. Folositi ghivece cu gauri de scurgere la baza pentru eliminarea apei suplimentare.
Udati planta in cupa formata de frunze si pe pamantul din ghiveci. Apa poate sa ramana in mijlocul plantei. Folositi de preferat apa de ploaie. Spalati periodic aceasta cupa din centrul plantei. Acest lucru va preveni patarea frunzelor si atacul insectelor daunatoare care isi gasesc intre frunze un mediu propice.
Cresterea plantei de la stadiul de pui la maturitate si inmultirea ofera multe satisfactii. Este un proces care poate fi repetat si nu este de lunga durata. In felul acesta va puteti creste considerabil colectia de Vrisea.
sursa foto: http://plantpedia.com.au, http://sagebud.com
V-ar putea interesa si:
Bromelia se uda neaparat si in cornetul de frunze
Cum se creste Ananasul in ghiveci
Aloe – usor de crescut si cu multe beneficii
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/