Violeta (Saintpaulia) fara flori – ce e de facut

Violeta (Saintpaulia) e spectaculoasa cand o cumparati din florarii. O rozeta de frunze si o multitudine de floricele colorate. Ce faceti insa cand florile trec si planta refuza sa infloreasca din nou?

In primul rand trebuie sa stiti ca la o temperatura mai mica de 15 grade planta nu va inflori. La fel, nu se simte bine nici la temperaturi mai mari de 24 de grade. In directa corelare cu temperatura este lumina. Ideala este lumina soarelui usor filtrata. Solutia: cand zilele sunt scurte Violeta are nevoie de lumina suplimentara, artificiala.

violeta

Ingrijirea florilor. Nu udati niciodata cu apa rece pentru ca planta va suferi un soc si nu va mai inflori.  Solutia: udati Saintpaulia cu apa calduta,  cu un continut scazut de saruri minerale.

Hraniti planta cu un fertilizator special pentru violete, cu mult potasiu (K) si putin azot (N). Transplantati intr-un amestec de turba, perlit si vermiculit in parti egale. 

Cititi si Este sau nu buna berea pentru flori

Foarte important este sa respectati perioada de repaus a plantei. Iarna are nevoie de odihna timp de sase saptamani. Solutia: puneti ghiveciul cu Saintpaulia intr-o camera cu temperatura scazuta, intre 15 si 18 grade. Udati putin, doar atat cat sa nu se ofileasca.

V-ar putea interesa si: 

Violeta de Persia, pe cale de disparitie

Cum se inmulteste Gloxinia

Ce fel de substrat se foloseste pentru butasi

 

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.