VIDEO: 5 dintre cele mai neobisnuite flori din lume

In topul celor mai neobisnuite flori am plasat pe primul loc Psychotria Elata, o planta care pare ireala la prima vedere, cu forma ei perfecta de buze date cu ruj. E o floare cat se poate de reala, intalnita in padurile din Africa de Sud.

Ceea ce trage atentia la ea sunt bracteele cerate, rosu aprins, din mijlocul carora apar floricele mici, albe, in forma de stea.

Floarea cu petale transparente sau floarea-schelet este de origine din Statele Unite si estul Asiei si am plasta-o pe locul doi in acest top al celor mai neobisnuite flori. Diphylleia are petale albe care devin transparente sub actiunea ploii. Cand se usuca, revin la culoarea initiala.

 

Anguloa uniflora sau Orhideea bebelus a fost considerata multa vreme cea mai neobisnuita floare. Si asta pentru ca, intr-o faza a dezvoltarii lor, florile seamana cu un bebelus infasat.

Este o orhidee terestra intalnita in Anzii Cordilieri pe teritoriul Columbiei. A fost descoperita in timpul unei expeditii in Peru si Chile in perioada 1777-1788.

Infloreste de obicei primavara si vara, iar florile sunt parfumate.

VIDEO:

 

Impatiens Psittacina sau Floarea Papagal este o planta uimitoare, cu flori colorate in violet si rosu carmin. Atunci cand sunt privite din lateral, florile se aseamana cu un papagal in zbor. Aceasta planta rara se gaseste in Tailanda, Burma si in unele parti ale Indiei.

Orhideea balerina sau Caladenia melanoma este o orhideea mica, terestra. Creste izolat sau in grupuri, in Australia. Fiecare planta are o singura frunza erecta de aproximativ 12 cm si o floare cu un diametru de aproximativ 4-5 cm, de culoare crem cu maro. Infloreste din august pana la inceputul lunii septembrie.

Sursa foto: wonderlist.com

V-ar putea interesa si:

Orhideea Tigru Stanhopea, flori mari si parfumate

Florile de Cymbidium dureaza si 3 luni

Orhideea egreta, acum si in Romania


 

Trimite unui prieten :)

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.