Verbena, vedeta in gradinile suspendate

Verbena este, alaturi de petunii si muscate, vedeta gradinilor suspendate. Se simte si arata foarte bine in jardiniere si ghivece pe terase si balcoane, pozitionate in locuri care sa aiba cat mai mult soare.

Florile sunt discret parfumate, foarte variat colorate, in nuante de roz, rosu, galben, mov sau pot fi albe, intr-o singura culoare sau bicolore. Inflorirea are loc din iunie pana toamna tarziu.

WP_20160404_08_37_22_Pro_LI

Ingrijirea florilor. Verbena solicita soluri usoare, fertile. Este foarte sensibila la frig. Intrucat sunt mari iubitoare de lumina, Verbenele se cultiva in spatii puternic insorite din gradina. Au nevoie de caldura pentru a creste si inflori, temperaturile ideale fiind cuprinse intre 18 si 28 grade Celsius.

Desi sunt plante de lumina si caldura, nu sunt foarte rezistente la seceta. Trebuie udate constant, mai ales in perioadele cu temperaturi foarte ridicate. Lipsa apei face ca plantele sa creasca anemic, iar florile sa fie mici si putine.

Verbena se inmulteste prin seminte semanate in locuri adapostite in februarie – martie. Temperatura optima pentru germinatia semintelor este 16–18 grade. Plantele rasar in doua- trei saptamani de la semanat.

verbena roz

Cand plantutele au doua- trei frunze se ciupesc pentru o mai buna ramificare. Plantarea rasadurilor in gradini se face spre sfarsitul lunii aprilie – inceputul lunii mai, dupa ce a trecut pericolul brumelor tarzii.

Fertlilizati la doua saptamani Verbenele cultivate in ghiveci sau jardiniere. Plantele perene au tendinta sa cheleasca o data cu trecerea timpului in zona de jos. Intineriti-le prin butasirea lastarilor terminali, toamna, dupa ce s-au trecut florile, la loc adapostit si la caldura.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

 

V-ar putea interesa si:

Muscata – flori multe sau flori mari?

Inmultirea petuniilor prin butasi

Cum influenteaza frigul si caldura culoarea florilor

Februarie, lucrari in gradina: ce se taie, ce se planteaza


 

Views All Time
Views All Time
285
Views Today
Views Today
2
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.