Venus flytrap, capcana pentru muste

Plantele carnivore sunt spectaculoase, sunt considerate fosile pentru ca dateaza de pe vremea dinozaurilor. Ele au constituit mereu o atractie pentru iubitorii de flori. Cea mai populara este Capcana lui Venus (Venus flytrap) sau Dionaea muscipula. Creste in zonele mlastinoase din Carolina si, ca sa se simta bine la voi acasa, trebuie sa ii reproduceti habitatul natural.
Venus flytrap are nevoie de lumina multa. Asezati-o in plin soare si cresteti-o afara cat de mult se poate. Atentie, iarna nu rezista la frig. Este de asemenea o excelenta planta de interior, dar are nevoie de multa lumina.
Ingrijirea florilor. Ghiveciul trebuie sa stea mereu in apa pura. Nu suporta niciun fel de saruri in apa. Puteti folosi apa distilata sau apa de ploaie pentru a fi siguri ca nu ii faceti rau. Nu folositi ingrasaminte de niciun fel pentru ca ii ardeti radacinile.
Cititi si Cum alegem cel mai bun ghiveci pentru orhidee
Daca planta nu isi prinde singura insectele, are nevoie sa fie hranita. Ii puteti da, cu penseta, fie insecte vii, fie unele rehidratate, chiar si viermisori.
Cititi si Bidens infloreste 7 luni neincentat in gradini sau jardiniere
Puteti pune o insecta in fiecare frunza deschisa a plantei. O data ce o capcana captureaza o ganganie, aceasta are nevoie de aproape o saptamana sa o digere. Apoi se va redeschide si va fi pregatita sa manance din nou. Nu este nevoie sa hraniti o capcana imediat doar pentru ca aceasta se deschide. Capcanele pot sta saptamani intregi fara sa primeasca hrana.
Cititi si Ficus- de ce se ingalbenesc, se usuca si cad frunzele
Venus flytrap se inmulteste prin seminte. Creste greu, are nevoie de 5 ani sa ajunga la maturitate daca nu e hranita regulat.
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/
Se gasesc la marile magazine care au si pepiniere, gen Hornbach, la preturi rezonabile. Sunt de asemenea si la distrubuitorii si producatorii mari de flori, dar la preturi mai mari. Eu am gasit la Bakker
Este interesant si frumos ceea ce ne spuneti,dar cred ca ar trebui sa ne spuneti si de unde se pot procura plantele acestea .
se gssesc la dedeman, la pret f. bun 9 – 10 lei