Venus flytrap, capcana pentru muste

Plantele carnivore sunt spectaculoase, sunt considerate fosile pentru ca dateaza de pe vremea dinozaurilor. Ele au constituit mereu o atractie pentru iubitorii de flori. Cea mai populara este Capcana lui Venus (Venus flytrap) sau Dionaea muscipula. Creste in zonele mlastinoase din Carolina si, ca sa se simta bine la voi acasa, trebuie sa ii reproduceti habitatul natural.

Venus flytrap are nevoie de lumina multa. Asezati-o in plin soare si cresteti-o afara cat de mult se poate. Atentie, iarna nu rezista la frig. Este de asemenea o excelenta planta de interior, dar are nevoie de multa lumina.

venus

Ghiveciul trebuie sa stea mereu in apa pura. Nu suporta niciun fel de saruri in apa. Puteti folosi apa distilata sau apa de ploaie pentru a fi siguri ca nu ii faceti rau. Nu folositi ingrasaminte de niciun fel pentru ca ii ardeti radacinile.

Daca planta nu isi prinde singura insectele, are nevoie sa fie hranita. Ii puteti da, cu penseta, fie insecte vii, fie unele rehidratate, chiar si viermisori.

Puteti pune o insecta in fiecare frunza deschisa a plantei. O data ce o capcana captureaza o ganganie, aceasta are nevoie de aproape o saptamana sa o digere. Apoi se va redeschide si va fi pregatita sa manance din nou. Nu este nevoie sa hraniti o capcana imediat doar pentru ca aceasta se deschide. Capcanele pot sta saptamani intregi fara sa primeasca hrana.

Venus flytrap se inmulteste prin seminte. Creste greu, are nevoie de 5 ani sa ajunga la maturitate daca nu e hranita regulat.

Views All Time
Views All Time
286
Views Today
Views Today
2
Trimite unui prieten :)

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.