Urzicuta cu frunze asezate in forma de cruce

Urzicuta (Coleus) a fost denumita Crotonul saracului datorita asemanarii ei cu mult mai pretentiosul Croton. Este insa mult mai usor de crescut.
Ingrijirea florilor. Lumina buna este esentiala pentru Coleus. Oferiti plantei cat mai multa lumina, dar feriti-o de razele fierbinti ale soarelui la amiaza. Iarna, culorile sunt mai estompate decat vara. Caderea frunzelor este un lucru obisnuit daca nu primeste destul soare. La fel, daca plantele sunt mutate dintr-o zona cu soare, la umbra fara o perioada de acomodare, frunzele cad.
Mentineti compostul umed in permanenta. Iarna trebuie sa reduceti udarile. Daca se poate, folositi apa de ploaie pentru ca plantei nu ii place apa dura. Pulverizati frunzele frecvent, mai ales in perioada calda, pentru ca Urzicuta are nevoie de o atmosfera umeda.
Cititi si Clerodendron thomsiniae – ingrijirea si inmultirea
Prefera solul bogat cu drenaj bun. Folositi multa turba chiar daca planta creste in ghiveci.
Coleus este o planta perena, dar multi o trateaza ca pe o planta anuala pentru ca, odata ce imbatraneste, se degarneseste de frunze. Pentru a nu deveni inalta si golasa, ea trebuie ciupita mereu. Primavara trebuie scurtata si rasadita in alt giveci, cu substrat proaspat.
Tot primavara se fac si butasii de tulpina prin care se inmulteste. Taiati butasi care au trei noduri, indepartati frunzele de la ultimul nod si scurtati-le pe cele ramase pentru a reduce transpiratia. Apoi treceti butasul printr-un stimulent rizogen si puneti-l in sol moale si bogat, pastrand pamantul umed. Se poate inmulti si prin seminte.
Cititi si De ce nu se dau flori rosii de Sfantul Ion
Coleus este foarte sensibila la inghet. Daca planificati sa o aduceti in casa, faceti asta inainte de primul inghet.
Iar daca nu ati observat planta de sus, uitati-va atent, veti vedea ca are frunzele asezate in forma de cruce.
V-ar putea interesa si:
Trandafirul de dulceata are un parfum fabulos
Craitele infloresc doua anotimpuri
Cum cresteti floarea de colt acasa
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/