Unde asezati muscatele ca sa infloreasca

asezati muscatele

Pentru a avea muscate mereu inflorite, prima cerinta pe care trebuie sa o indepliniti este sa asezati muscatele intr-un loc unde primesc multa lumina. 

Cantitatea de lumina de la soare pe care o primesc plantele poate afecta in mare masura modul in care se dezvolta si mai ales inflorirea. 

plante magice

In primul rand, este important sa înțelegem de ce muscatele au nevoie de lumina solara puternica si ce se intampla daca stau in locuri unde e mai putin soare. 

Ca toate plantele, muscatele au nevoie de lumina soarelui pentru a face fotosinteza si a produce energia de care au nevoie ca sa se dezvolte. Iar muscatele au nevoie de multa energie pentru ca infloresc abundent. 

Documentare suplimentara

Caderea frunzelor la muscata. Cauze si remedii

Cum stimulam inflorirea muscatelor

Ingrijirea florilor. Daca muscatele nu înfloresc, poate fi din cauza lipsei de lumina solara. In cazul in care muscatele nu primesc suficienta lumina nu vor avea energia necesara pentru a produce boboci. 

Daca nu are lumina suficienta sau nu este pusa langa o fereastra luminata, lastarii se alungesc, distanta dintre noduri devine mare si in loc sa avem o planta compacta vom avea una desirata si inestatica. Informatii suplimentare aici  Muscate cu lastari lungi si flori putine, Cauze si remedii

Prin urmare este necesar ca plantele sa primeasca cel putin sase ore de lumina directa, iar daca stau in lumina indirecta numarul de ore ar trebui marit la 8. 

Unde asezati muscatele

Inflorirea este maxima atunci cand asezati muscatele pe latura sudica a casei. Daca planta are lumina multa si culoarea florilor este mai intensa. Un pervaz luminos este o alegere foarte buna, dar puteti opta cu succes sa tineti muscatele pe balcon deschis pe perioada verii si a toamnei. Muscatele pot ramane afara chiar daca temperaturile scad pana la 5 grade. 

De asemenea, daca aveti curte puteti sa asezati muscatele afara, in soare direct. Protejati plantele cand afara este canicula. Chiar daca sunt rezistente, frunzele pot suferi arsuri atunci cand temperaturile sunt caniculare. 

Tineti de asemenea cont de faptul ca atunci cand ghiveciul este asezat in soare direct pamantul se usuca mai rapid, iar udarile ar trebui sa fie mai dese, nu neapart cu cantitati mai mari de apa. 

VIDEO AICI

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.