Un milion de clopotei: Calibrachoa

plante curgatoare

Un milion de clopotei colorati par ca sunt intr-un ghiveci de Calibrachoa. Galbene, roz, albastre, rosii, florile formeaza combinatii uluitoare in cosuri suspendate si jardiniere. Calibrachoa infloreste mult, din mai pana in octombrie.

Ingrijirea florilor. Poate cea mai importanta lucrare pe care trebuie sa o faceti plantei Un milion de clopotei este ciupirea de timpuriu. In acest fel ea se va ramifica si va produce mult mai multe flori. Mini-petuniile sunt, in locurile de unde provin, plante perene. La noi in tara sunt tratate insa ca plante anuale.

Este o planta iubitoare de lumina si soare, dar infloreste bine si in zonele semiumbrite. Plantele care stau la umbra vor face flori putine si multe frunze. Plantati Un ilion de clopotei intr-un substrat cu pH neutru si bine drenat si udati-o din abundenta dimineata devreme in perioadele toride. Se fertilizeaza cu un ingrasamant complet solubil in apa.

Se inmulteste, ca si Petunia, in doua moduri: prin butasi si prin seminte. Desi pare mai la indemana, inmultirea prin seminte nu e recomandata. Dureaza pana la 6 luni pentru obtinerea unei plante mature. Mult mai repede se dezvolta insa o planta obtinuta din butasi. Pentru inmultire se folosesc butasi de varf de lastari. La sfasitul verii butasii se pun la inradacinat si apoi se planteaza in ghivece mici si se ciupesc pentru ramificare. Ghivecele se tin peste iarna la temperaturi de 12–14 grade.

 

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

 

V-ar putea interesa si:

Inmultirea petuniilor prin butasi

Petunia Grandiflora – cum se ingrijeste cea mai mare petunie

Begonia Samba, flori ca rochitele dansatoarelor din Brazilia

Ce plante NU tinem in dormitor – plantele care dau dureri de cap


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.