Un Hibiscus cu flori cat farfuria: Hibiscus Moscheutos Luna

Hibiscus moscheutos Luna este un hibiscus de gradina care creste pana la un metru si jumatate inaltime. Are cele mai mari flori dintre toate soiurile de hibiscus, uneori fiind cat o farfurie.

Florile pot avea culori diverse, albe, roz, rosii, crem sau bicolore.

Mijlocul florii are, de obicei, un ochi de culoare mai inchisa, adesea rosie. Dupa ce floarea se trece, se formeaza capsula cu seminte.

WP_20150807_001

 

Semintele se planteaza in alveole, cate una in fiecare alveola, in perioada ianuarie-aprilie. Germineaza destul de greu, la o temperatura de 20-25 de grade Celsius.

Ingrijirea florilor. Hibiscus Moscheutos Luna este originar din zonele mlastinoase, de aceea are nevoie de un sol bine drenat, umed si fertil. Este mare iubitor de apa, e bine ca frunzele sa fie pulverizate in timpul verii.

Aveti grija ca apa sa nu ajunga si pe flori. 

Plantele adulte rezista insa destul de bine si la seceta si temperaturi ridicate. Hibiscusul moscheutos infloreste abundent, din iulie pana in septembrie, dar, la fel ca la toti hibiscusii, florile nu dureaza decat o zi. Poate ramane peste iarna in gradina, se va usca in totalitate, dar primavara va da din nou.

 

V-ar putea interesa si: 

Cum se taie hibiscusul de gradina – Hibiscus Syriacus

Dalii anuale si Dalii perene- asemanari si deosebiri

Cum se inmulteste Hoya (Floarea de ceara) 

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.