Udarea pe timp de iarna a muscatelor

cele mai bune amestecuri pentru muscate

Udarea muscatelor (Pelargonium) se face in mod diferit in functie de anotimp. Udarea pe timp de iarna a muscatelor este total diferita de ceea ce se petrece in restul anului cu aceste plante. 

Ingrijirea florilor. De primavara pana toamna udarea muscatelor se face cu cantitati suficiente de apa. Ritmul udarilor se stabileste in functie de temperatura, umiditate atmosferica, expunerea la lumina etc. Important este ca inainte de fiecare udare sa verificati substratul, sa fie uscat cam 1-1,5 cm la suprafata. 

balcoane insorite

Toamna ritmul udarilor se reduce pentru ca si temperaturile scad, iar umiditatea atmosferica este oricum mai ridicata din cauza ploilor. 

Avem 3 situatii in care putem trece muscatele peste iarna si in fiecare caz udarile se fac diferit

  • Daca muscatele raman intrun loc cald si luminos, cum este camera unui apartament, ele trebuie udate normal pentru ca temperaturile ridicate la care sunt expuse impiedica intrarea in repaus. 
  • Daca muscatele stau intr-un loc luminos dar racoros, cum este de exemplu un balcon inchis sau casa scarii, atunci ele se uda mai rar, aproximativ la doua saptamani, si cu cantitati mici de apa, avand grija ca tot surplusul sa fie eliminat, altfel planta moare. 
  • Daca muscatele ierneaza intr-un loc rece si intunecos, cum ar fi de exemplu un beci, atunci nu se uda deloc in perioada iernii. Nu trebuie sa va impacienteze acest lucru, este benefic pentru planta. Acest tratament garanteaza o inflorire abundenta si timpurie in anul care urmeaza. 

V-ar putea interesa si

Cum stimulam inflorirea muscatelor

La sfarsitul lui februarie mariti ritmul udarilor la doua pe saptamana pentru a stimula intrarea in vegetatie. In curand muscatele vor inepe sa aiba noi cresteri vegetative. 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.