Trei metode de a inmulti Sansevieria

Sansevieria (Sabiuta, Piele de sarpe) se înmulţeşte foarte uşor prin divizarea tufei, primăvara, în diviziuni care să cuprindă minim 3–4 frunze şi rădăcinile aferente. Frunzele care compun tufa iau naştere din mugurii situaţi pe rădăcini şi în zona coletului.

Ingrijirea florilor. Plantele supuse divizării tufei trebuie să fie mature şi să permită obţinerea a cel puţin 2–3 diviziuni alcătuite din mai multe frunze cu rădăcini, capabile să îşi continue singure creşterea şi dezvoltarea după desprinderea de planta mamă.

sansevieria inmultire

Planta mamă se scoate din ghiveci şi se fragmentează cu mâna sau cu briceagul. Diviziunile rezultate se planteaza individual în ghivece. Epoca optimă de realizare a înmulţirii prin divizarea tufei este primăvara devreme.

sansevieria

La fel de usor se inmulteste si prin drajoni. Drajonii sunt lăstari porniţi din mugurii situaţi pe rădăcini. Practic, înmulţirea prin drajoni este o variantă a înmulţirii prin divizarea tufei, drajonii desprinzându-se de planta mamă în momentul când au 5–10 cm lungime şi suficiente rădăcini şi se plantează individual în ghivece. Epoca optimă de realizare a înmulţirii prin drajoni este primă vara devreme, la fel ca si in cazul divizarii tufei.

Sansevieria

Sansevieria se mai poate înmulţi şi prin butaşi de fragmente de frunze cu lungimea de 5–7 cm. Acestia se lasa cateva ore pentru a se deshidrata usor, apoi se plantează în substrat pe 2–3 cm de la bază. Foarte important este sa se pastreze polaritatea. Înrădăcinarea se realizează foarte uşor, în circa 3 săptămâni, la 20–22 de grade. In substrat temperatura trebuie sa fie cu aproximativ 3 grade mai mare. Substratul folosit pentru inradacinare e alcatuit din nisip, perlit sau turbă.

 

V-ar putea interesa si:

Petunia grandiflora- cum se ingrieste cea mai mare petunie

Muscata regala – muscata cu cele mai mari flori

Begonia tanais, clopotei rosii timp de doua anotimpuri


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.