Trei metode de a inmulti Mini-sinningia

Mini-sinningia e ruda mai mica a Gloxiniei si a Violetei. La fel ca ele creste foarte bine in substrat de turba acida si perlit. O proportie de 1:1 este ideala, intrucat e nevoie de substrat aerat si nu suporta umezeala in exces.

mini-sinningia

Ingrijirea florilor. Se uda cu o cantitate mica de apa, in caz contrar radacina putrezeste. Iubeste lumina, dar nu razele directe ale soarelui. Perioada de inflorire dureaza in jur de doua luni. Pe un lastar pot aparea chiar si 7 flori.

Mini-sinningia se inmulteste usor, prin mai multe metode. Cea mai usoara este inmultirea prin butasi. Dupa ce toate florile au trecut se preleveaza lastarii cu cel putin 3 noduri. Se inlatura perechea de frunze de la ultimul nod si se planteaza in recipiente mici, asigurandu-se efectul de sera. Puteti obtine acest efect cu ajutorul unui pet taiat, pus deasupra ghiveciului. Dupa doua-trei saptamani apar si radacinile. Tuberculul se va forma insa in aproximativ doi ani. In acest timp planta trebuie tinuta in vegetatie.

mini-sinningia

O alta metoda de inmultire este separarea tuberculilor. Minituberculii se desprind, se lasa cateva zile apoi se planteaza individual. Ei nu trebuie ingropati in totalitate in substrat. Cel putin o treime se lasa afara. Se planteaza in recipiente mici, sunt suficienti doi, cel mult trei 3 cm de pamant in laterarul si dedesubtul lui. Un recipient prea mare va duce la acumulare de apa in exces, iar radacina va putrezi.

Regula de udare se mentine si aici. In momentul plantarii nu se pune mai mult de o lingurita de apa. Pe masura ce planta intra in vegetatie se va mari cantitatea de apa, dar nu mai mult de o lingura la o udare. Dupa cateva zile apar mugurii din care se vor dezvolta lastarii.

mini-sinningia

Mini-sinningia se inmulteste si prin seminte. Fiind foarte mici si avand nevoie de lumina pentru a germina, e mai dificil acest mod de inmultire. Pentru a le impiedica sa alunece in pamant in momentul udarii se poate folosi scoarta de cocos. Recipientul se acopera pentru a crea un efect se sera si a mentine umiditatea.

 

V-ar putea interesa si:

Cum se transplanteaza orhideele

Asparagus, planta fara frunze

Gardenia, pe cat de frumoasa, pe atat de pretentioasa

Cum ingrijiti Arum palaestinum sau Cala neagra

Cum se ingrijeste superbul palmier Livistona

 


 

Trimite unui prieten :)

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.