Trei metode de a inmulti Philodendronul (Monstera)

Philodendronul (Monstera) se inmulteste foarte usor prin butasi de varf sau fragmente de tulpina si ceva mai complicat prin marcotaj aerian.

Daca in cazul majoritatii butasilor frunzele se scurteaza pentru a se reduce transpiratia, in cazul Philodendronului frunzele, fiind foarte mari, se ruleaza si se leaga in forma de cornet, la fel ca cum se procedeaza cu frunzele Ficusului si Colocasiei.

Ingrijirea florilor. Important este ca fragmentele de tulpina folosite pentru inmultire sa aiba 2-3 noduri. Daca butasii au frunze, plantarea se face ca in cazul butasilor de varf. Exista si posibilitatea ca butasii sa nu aiba frunze si atunci aceste fragmente se acopera complet cu 2-3 cm de pamant.

monstera

Butasii au nevoie de umiditate mare in aer, 90–95 %, pentru a inradacina. In aproximativ o luna incepe sa se dezvolte sistemul radicular. Cresterea este destul de lenta ulterior.

Philodendronul poate fi inmultit si prin marcotaj aerian. Se face o incizie inelara sau in diagonala, iar pentru o rata mai ridicata de succes se folosesc hormoni rizogeni. Apoi se pune substratul de inradacinare. Acesta e reprezentat de turba fibroasa sau muschi vegetal. Se umezesc, iar peste ele se aplica un manson din folie de polietilena care se fixeaza bine la capete cu sarma.

V-ar putea interesa si:

Cand si cum trebuie despartiti puii de Sansevieria

Inmultiti corect si cu spor Leandrul

Cum ierneaza muscatele si cum le pregatiti de iarna

 

Cum se inmulteste Dracena


 

Views All Time
Views All Time
1762
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.