Trei metode de a inmulti philodendronul si Monstera

Philodendronul si Monstera se inmultesc foarte usor prin butasi de varf sau fragmente de tulpina si ceva mai complicat prin marcotaj aerian.

Daca in cazul majoritatii butasilor frunzele se scurteaza pentru a se reduce transpiratia, in cazul Philodendronului frunzele, fiind foarte mari, se ruleaza si se leaga in forma de cornet, la fel ca cum se procedeaza cu frunzele Ficusului si Colocasiei.

Cititi si Monstera albo variegata – frunze mari colorate in alb si verde

Ingrijirea florilor. Important este ca fragmentele de tulpina folosite pentru inmultire sa aiba macar 2 noduri. Daca butasii au frunze, plantarea se face ca in cazul butasilor de varf. Exista si posibilitatea ca butasii sa nu aiba frunze si atunci aceste fragmente se acopera complet cu 2-3 cm de pamant.

monstera

Butasii au nevoie de umiditate mare in aer, 90–95 %, pentru a inradacina. E important sa pastrati si in sol o umiditate mai ridicata si sa nu lasati pamantul sa se usuce in perioada in care planta formeaza radacini. 

In aproximativ o luna incepe sa se dezvolte sistemul radicular. Cresterea este destul de lenta ulterior.

Inradacinarea se face in conditii foarte bune  intr-un substrat solid, cum este perlit sau turba fibroasa. Dupa ce inradacineaza se muta intr-un sol fertil si bine drenat. 

Cititi si Cum se ingrijeste muscata albastra (Geranium Johnson’s Blue)

Philodendronul si Monstera se pot inmulti si prin marcotaj aerian. Se face o incizie inelara sau in diagonala, iar pentru o rata mai ridicata de succes se folosesc hormoni rizogeni. Apoi se pune substratul de inradacinare. Acesta e reprezentat de turba fibroasa sau muschi vegetal. Se umezesc, iar peste ele se aplica un manson din folie de polietilena care se fixeaza bine la capete cu sarma.

V-ar putea interesa si:

Cand si cum trebuie despartiti puii de Sansevieria

Inmultiti corect si cu spor Leandrul

Cum ierneaza muscatele si cum le pregatiti de iarna

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.