Tratamente la trandafir dupa prima inflorire

tratamente la trandafiri

Trandafirii au inflorit superb la inceput de vara, dar deja in iunie primul val de inflorire a trecut. E momentul pentru o serie de lucrari care sa mentina sanatatea plantelor. Trebuie sa facem tratamente la trandafir si pentru a asigura viitoarea productie de flori.

In primul rand trebuie indepartate florile uscate, pe masura ce se ofilesc, dupa care sa facem taieri in verde. 

Ingrijirea florilor. La fel ca si in cazul taierilor de toamna sau de primavara, exista dispute intre cultivatori si in ceea ce priveste taierile in verde. Cei mai multi recomanda o taiere mai drastica, similara cu cea din primavara, la 3-5 noduri pentru trandafirii floribunda si teahybrizi. 

Cititi si 3 ingrasaminte naturale pentru trandafiri

Altii sustin ca o taiere mai usoara va ajuta planta sa se regenereze mai rapid. In acest caz recomandarea este ca taierea sa se faca coborand de la floarea trecuta pana prima frunza compusa sanatoasa sau locul unde a aparut primul lastar. 

Taierea are un dublu rol, pe de o parte se indeparteaza macesele care consuma energia plantei si opresc inflorirea viitoare. In plus, taierile aerisesc tufa si previn aparitia unor boli grave cum ar fi mana sau rugina. 

Cititi si Bolile frunzelor si florilor de trandafir

Plantele sunt vulnerabile dupa taieri, locul unde se taie poate fi poarta de intrare pentru boli grave. De aceea e important sa facem tratamente la trandafir. Eu folosesc fungicide si un acaricid. Daca nu ati facut tratament in perioada de vegetatie si cu un insecticid, atunci e momentul. O schema poate fi  Topsin – Antracol – NissorunActara

Cititi si Primele tratamente de primavara pentru trandafiri. Cu ce fertilizam, cu ce stropim

La cel putin o saptamana de la taieri puteti fertiliza cu ingrasaminte complexe. Azotul va ajuta noua crestere a lastarilor. Atentie ca ingrasamintele pe baza de azot nu se mai administreaza dupa luna iulie. Lastarii care vor creste ulterior nu vor avea timp suficient sa se fortifice pentru frigul din iarna. 

Cititi si Cum pastram trandafirii in vaza cat mai mult

Atentie! nici taierile, nici tratamentele nu se fac atunci cand ploua. Cel mai bun moment al zilei este dimineata. 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.