Tratamente contra insectelor – cand si cum le faceti

Inainte de orice tratamente impotriva daunatorilor, analizati planta cu atentie. Observati cat de mare e gradul de infestare. Controlati si plantele din jur pentru ca, in majoritatea cazurilor, insectele migreaza de pe o planta pe alta. Stabiliti ce insecta este sau macar cu ce tip de daunator aveti de-a face – musculite, tripsi, nematozi etc.

Ingrijirea florilor. In cazul unui atac nu foarte intens al daunatorilor, insecticidele eco ar trebui sa fie prima optiune. Ele sunt folosite cu mare succes in cazul plantelor de apartament sau terase, dar sunt o solutie si pentru gradinile nu prea mari din jurul casei. Despre tratamente bio gasiti informatii aici.

In cazul in care atacul este unul consistent, apelati la insecticide mai puternice. Le gasiti in fitofarmacii. Tratamentele foliare se vor face inca de la aparitia primilor adulti depistati. Se repeta la un interval de 5-7 zile atat cu insecticid impotriva insectelor adulte cat si impotriva larvelor. Pentru a fi eficace dat fiind ca daunatorii dezvolta o anumita rezistenta la substantele active, fiecare insecticid se va administra de maximum 3 ori.

Intotdeauna utilizati produsul insecticid conform recomandarilor de pe eticheta. Nu depasiti doza pentru ca ar putea afecta planta.

Daca tineti plantele afara nu aplicati insecticidele pe vreme insorita intrucat poate cauza arsuri plantelor. Dimineata si seara e numai bine sa stropiti.

Daca trebuie sa faceti si tratamente pentru substrat, apelati la insecticide sistemice din clasa neonicotinoizi prin udarea plantelor.

 

V-ar putea interesa si:

Pericol pentru Hibiscus: afidele, musculita alba si fainarea

Gandacul de Colorado – metode de combatere

Cum combateti musculita alba de sera


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.