Tratamente bio si chimice pentru omida paroasa

omida paroasa

Omida paroasa face ravagii in livezi si gradini. Si mai grav este ca insecta are chiar si 3 generatii pe an. In urma atacurilor masive pomii raman complet defoliati. Sunt peste 200 de specii care intra in meniul acestei insecte.

Omizile paroase sunt de fapt larvele fluturelui american, o insecta care a fost adusa pe teritoriul tarii noastre odata cu importurile de arbori si arbusti. 

Ingrijirea florilor. Trebuie intervenit de la primele semne ale aparitiei larvelor. Cuiburile de omida paroasa trebuie distruse sau arse inainte de a se raspandi peste tot. 

Citeste si Afidele paduchii plantelor) – metode bio de combatere

Daca totusi ele au impanzit pomul, apelati la tratamente chimice, dar exista si produse bio care pot fi folosite cu succes pentru starpirea omizilor. Dintre produsele chimice sunt recomandate tratamente cu CALYPSO, KARATE ZEON sau FASTAC. 

TEMPERATURA, IMPORTANTA LA TRATAMENTUL PENTRU OMIDA PAROASA

Pomii nu se trateaza daca au fructe in faza de coacere, iar acolo unde substantele au ajuns pe legume trebuie pastrat neaparat o pauza de 21 de zile pana cand pot fi consumate. Tratamentele trebuie facute la temperaturi sub 23 de grade, adica dimineata sau seara.

Cititi si Fainarea – o boala a plantelor cauzata de ciuperci parazite

Exista si metode bio pentru a combate omida paroasa. Extractul de usturoi este una dintre ele. Se realizeaza amestecand 2 capatani de usturoi pisat cu o lingura de ulei, o lingura de sapun lichid bio si 2 litri de apa. Se strecoara si cu lichidul rezultat se stropesc cuiburile de omizi. 

Cititi si Bobocii de muscata se usuca inainte de a se deschide. Cauze si remedii

Ceaiul de pelin este de si el o solutie. Pentru a-l realiza se fierb 250 de grame de frunze in 2 litri de apa. Se strecoara, se adauga o lingura de sapun bio si se stropeste planta atacata de omida paroasa. 


VIDEO

Trimite unui prieten :)

One comment

  • Testată de mine soluția de usturoi contra omizilor. Eu am pus și o lingură de boia de ardei iute. A funcționat 100% atât pe meri cât și pe duzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.