Transplantarea tufelor – cand si cum se face

transplantarea tufelor

Se intampla adesea sa vreti sa reamenajati gradina sau sa constatati ca unora dintre plante nu le merge bine in locul in care se afla. E momentul sa le mutati, dar tineti cont ca transplantarea tufelor, pentru a fi o operatiune de succes, necesita un plus de atentie, rapiditate si munca organizata.

Toamna, cand vremea este inca blanda, puteti transplanta tufele, fie ca vorbim de arbusti fructiferi sau floriferi. Putati de asemenea sa transplantati primavara tarziu, cand pamantul nu este inghetat, dar nici prea umed. In aceste momente tufele sunt in repaus vegetativ, iar mutarea nu ar trebui sa le afecteze prea mult daca e facuta corect.

cum se inmulteste Hortensia

Ingrijirea florilor. Alegeti mai intai locul unde va fi mutata planta si asigurati-va ca are acolo conditiile necesare de lumina si sol. Sapati groapa suficient de adanc astfel incat sa incapa balotul de radacini cu pamant. Puteti pune mranita bine descompusa pe fundul gropii pentru a hrani tufa.

Cititi si Plante-gardian: alunga afidele, viermii din pamant si melcii

Sapati in jurul plantei care urmeaza sa fie transplantata. Atentie sa nu raniti radacinile, diametrul ar trebui sa fie suficient de mare. Incercati sa ajungeti la radacinile cele mai adanci. In cazul tufelor plantate de mai multi ani aceasta operatiune este foarte dificila pentru ca radacinile merg adand in pamant si pot fi rupte cu usurinta atunci cand se incearca dislocarea.

Cititi si: Ce flori plantam sub pomi

Pe cat se poate incercati sa scoateti cu balot de pamant, adica radacinile sa nu ramana nude. Daca distanta pana la noul loc de plantare este mai mare, puneti planta cu totul intr-un sac, sa poata fi transportata.

Toate aceste operatiuni ar trebui facute destul de rapid pentru ca planta sa nu aiba de suferit si sa se usuce. Plantati in noul loc. Adancimea de plantare ar trebui sa ramana aceeasi. Udati bine planta in noul ei loc.

V-ar putea interesa si

Cum ingrijiti tufele de Phlox care atrag fluturii

Bougainvillea (Floarea de hartie) – ce faceti ci planta toamna si iarna

Cum se ingrijeste Aquilegia black barlow, caldarusa cu flori negre

 

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/


 

Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.